fbpx

Сидите з дитиною? Відкладіть телефон!

Маючи смартфон в руках, ви завжди знаєте, чим зайнятися: програми, ігри, відео, пошта! Складно уникнути спокуси залізти в смартфон, коли сидиш з дитиною. Особливо, якщо дитина жвава. Бостонський Медичний Центр провів дослідження того, як наявність смартфона за обіднім столом у батьків змінює їхні стосунки з дітьми.

Займався дослідженням доктор Jenny Radesky, фахівець в поведінкової педіатрії. Йому стало цікаво, як повсюдність і привабливість смартфонів може вплинути на якість відносин між дітьми і батьками, коли вони разом проводять час.

Щоб оцінити ефект смартфона на ці відносини, доктор і його колеги послали своїх спостерігачів в місця скупчення таких сімей (ресторани фаст-фуди). Відстежувалися сім’ї з двома батьками і не менше ніж двома дітьми. Всього було відстежено 55 таких спільних прийомів їжі.

Отримані результати показали, наскільки ж батьки були занурені в свої смартфони.

Один малюк, втративши надію, простягнувся через весь стіл, щоб руками відірвати маму від планшета – без толку! Інша матуся просто штовхнула під столом свого сина, коли той в черговий раз намагався привернути її увагу. Третій, татусь, грубо відчитав своїх нащадків, коли ті попросили його відкласти свій девайс.

Різні батьки, різні реакції, але завжди – негатив по відношенню до своїх дітей.

І майже завжди повна відсутність комунікації між людьми за столом.

Така поведінка – сканування новинної стрічки, перегляд пошти,- може змусити ваших дітей відчути, що вони не є важливою частиною вашого життя. Вони менш важливі, ніж якась залізяка!

Дослідники сподіваються, що ця їхня робота стане поштовхом, який розбудить багатьох батьків, які ведуть себе неправильно.

Заведіть для себе спеціальні правила. Приберіть свої смартфони на час, коли ви їсте разом з дитиною, коли ви укладаєте її спати або коли йдете з нею в парк розваг.

Спілкуйтеся зі своїми дітьми – це допоможе їм у майбутньому легко спілкуватися з оточуючими. Адже ви – батьки а значить рольова модель для вашої дитини.

Подивіться на сучасних дітей. Багато сором’язливі, не можуть почати бесіду, не розуміють простих правил людського спілкування. А що тоді буде з дітьми покоління смартфонів?

Сидите з дитиною? Відкладіть будь ласка телефон!

You cannot copy content of this page