X

Сил на все це уже не маю, – жаліється подруга, – Скажи мені: вона це навмисне. Учора попросила його приїхати лампочку замінити. Уявляєш? Як так?

— Знову був дзвінок Антонові від мами Ганни Григорівни, у неї з раковиною щось, і вона просила сина приїхати, допомогти, — ділиться переживаннями його тридцятитрирічна дружина Зоя. — І ось Антон і каже, зітхаючи, що доведеться їхати, допомагати… А я і відповідаю, що його мати цілком може скористатися послугами сантехніка! Я йому вже пропоную, щоб він сказав, що діло на роботі, що не зможе виділити час на тижні. Ну може ж вона вирішити хоча б одне питання без допомоги сина!

— А що він відповів? Запропонував хоч сантехніку зателефонувати?

– Так! Він сказав, що йому шкода, що він не може приїхати, але він запропонував їй сам зателефонувати і викликати навчену людину, яка все усуне. Вона погодилася. Ось Антон домовився, сказав мамі, що завтра в такий час треба бути вдома, прийдуть лагодити. А вона питає, чи Антон приїде до неї? Він не зрозумів, навіщо йому там бути, а виявилося, що їй лячно залишатися самій в будинку зі стороннім чоловіком!

Тут зовсім недавно у їхній сім’ї відбулося поповнення -з’явилась дитина. Новоспеченим батькам поки що все незвично і важко, тому вони роблять все разом або по черзі. Мама боїться поки бути довго зовсім одна вдома з немовлям, ось чоловік і допомагає, поки віддалена робота. А потім він знову вийде до офісу. А так поки є можливість, він і з підгузками допоможе, і вночі до дитини підійде.

Все начебто ідеально, але мама Антона кожного тижня кличе сина до себе на допомогу.

– Лампочку поміняти і ту просить! Каже, що не їй у її віці під стелю підійматись, та й плафон вона розбирати не вміє. А лампочка у ванній, без неї ніяк. І допомоги більше нема від кого чекати! – розповідає Зоя з сумом, – От і доводиться Антону їхати через все місто електричкою спочатку, а потім кілька станцій в метро заради однієї лампочки!

Він уміє все робити сам, здатний приймати важливі рішення, він упевнений, у нього гарний заробіток, все, що має робити чоловік удома, все вміє. Навіть ремонт у квартирі робив сам і зробив все прекрасно. Але його мама тільки й робить, що кличе на допомогу синочка до безпорадної мами. І як йому бути у такій ситуації? Не відмовиш у допомозі рідній мамі.

— Гроші Ганна Григорівна не бере, щоб можна було їй переказати якусь суму, щоб вона сама могла вирішити деякі питання з цим же сантехніком чи таксі. Але їй треба, щоб саме син усе покинув і приїхав робити її прохання особисто.

Таке ставлення було й раніше, просто раніше Зою це не так хвилювало.

— Водив він її в банк рахунок відкривати, тому що їй лячно було, до лікаря записував, незважаючи на те, що вона комп’ютер має вдома, вона навіть у, а записатися сама не може!

Справи, звичайно, дріб’язкові, але на них чоловік витрачає цілий день. Поки туди доїде, поки там проведе, потім назад їхати. Зою це виводить з себе і вона вже готова поставити чоловіку умову: або сім’я, або його мама.

Головна картинка – pexels.

K Anna:
Related Post