fbpx

Сильна молитва Господа про прощення гріхів, яка допоможе знайти душевне умиротворення і вкаже на вірний шлях

Багатьом знайоме відчуття полегшення, яке накриває з хвилею, якщо за будь-який серйозної проступок отримано прощення.

Тільки прощення має бути щирим і йти від чистого серця, так само як і прохання про нього. Незалежно від того, як була нанесена образа: свідома чи випадкова.

Відчуття поряд з досягненням піку найвищого щастя, якщо мова йде про взаємини між людьми.

Прощення Господа, отримане через звернення до нього з молитвами, супроводжується вказівкою вірного шляху по життю. Шлях цей буде усіяний радісними моментами, а душа знайде спокій.

Не дарма молитвам про відпущення гріхів надають чудотворні, цілющі властивості.

Важливо, що звернення до Бога має відбуватися з усвідомленням слабкості власної душі, брак власних сил протистояти спокусам. При цьому, має бути присутнє стійке і щире бажання ці сили знайти.

Такого настрою допоможе домогтися повна абстракція від життєвої суєти і думок.

Очищення може прийти після невпинного, регулярного покаяння. Воно дасть про себе знати почуттям просвітлення і внутрішнього полегшення.

Текст молитви:

«Господи Боже мій, Ти знаєш, що є рятівним для мене, допоможи мені; і не допусти мене грішити проти Тебе і пропасти в гріхах моїх, бо я грішний і немічний; не віддай мене в руки ворогів моїх, бо до Тебе прибігаю, визволи мене, Господи, бо Ти моя фортеця і моя надія і Тобі слава і подяка на віки віків. Амінь.»

Щирість звернення – головна умова, якої необхідно дотримуватися при молитві за прощення гріхів. Її відсутність говорить про те, що людина не кається у скоєному. Отже, і прощення не заслуговує. Потрібно пам’ятати, що бажання або допущення думки про гріховну справу дорівнює його звершенню, а тому за помисли свої потрібно молитися як за скоєні вчинки, і каятися за них в рівній мірі.

You cannot copy content of this page