fbpx

Син взяв із сиротинця дитину, тепер хоче повернути назад. Як його переконати?

Не проблема у мене, а справжнє випробування, просто душа розривається. Син у мене один. Одружився 10 років тому. Зараз йому 40, дружині 42. Жінка непогана, але, на жаль, дітей у них бути не може. Дитину вони завжди хотіли, все випробували і по церквах ходили і по бабках Але після всіх спроб фахівці сказали, що ніяк, і вони задумалися про усиновлення.

Я була на сьомому небі від щастя. Завжди мріяла зробити добру справу, усиновити дитину з сиротинця, але раз не я, то хоча б син. Довго вони все це оформляли, і в підсумку стали батьками хлопчика Івасика. Дитині на той момент ще двох років не було – найпрекрасніший час, ходить, говорить, пізнає світ. Хлопчик активний і непосидючий, але я завжди намагалася бути поруч і допомогти, чим могла.

Вони хотіли зовсім малюка, але, наскільки я зрозуміла, їм і так пощастило, тому що на здоровеньких діток такого віку величезна черга.

Згодом почала помічати, що невістка втомлюється від спілкування з дитиною, підвищує голос. Потім почала ставити в кут все частіше і частіше. Коли я заступилася за дитину, виказувала своє недовольство, хоча раніше такого собі не дозволяла. Потім син зізнався, що вона дуже втомилася від материнства, що у неї і так клопотів на роботі вистачає, що вони зовсім не так все собі це уявляли, і що «ось був би рідний, тоді так»…

І ось це «ось був би рідний» стало прослизати в їх словах все частіше. Але я якось не надавала цьому значення.

А зараз дізнаюся, що вони хочуть повернути дитину назад в сиротинець. Це що їм, іграшка – погрався і викинув? Він же вже все розуміє, причому розумний росте. Як я тільки сина не вмовляла. Пропонувала собі забрати, буду за ним доглядати. Ні, каже, нам важко, поспішили, не розрахували свої сили, а ти тим більше не впораєшся, не молода вже. Розсварилася з ними вщент. Змусити не можу, і розлучитися з онуком немає сили. Я б і сама його усиновила, але вже на пенсії, чоловіка немає. За фактом закон не забороняє, але знаючи нашу бюрократію.

Розалія, 64 роки.

Фото – ілюстративне.

Передрук матеріалу без гіперпосилання на Intermarium.news заборонений!

Заголовок, головне фото, текстові зміни. – редакція Інтермаріум.

You cannot copy content of this page