fbpx

“Синок! Втікай! Тебе хочуть вкрасти!”: у Києві мама в останній момент встигла попередити найгірше

У Києві сталася спроба викрадення дитини. Мати хлопця вчасно зателефонувала і встигла попередити найгірше.

Про це розповіли у сюжеті “Сніданку з 1+1“.

Мати 8-річного Артема Ірина розповіла, що син ходить до гуртка навпроти будинку, в якому вони мешкають. Батьки відпускають його самого, але завжди контролюють телефонними дзвінками. Так було і цього разу.

Хлопчик повідомив матері, що вже йде додому. Але він довго не повертався, тому жінка зателефонувала йому сама.

“Дзвоню, кажу: “Тьома, ти де? І тут була фатальна фраза дитини: “Мама, ми с дядей ищем тихое место”. Я як почула оце “тихое место”, у мене віднялися ноги! Я вам реально кажу! Я спочатку кричала дуже: “Синок! Втікай! Тебе хочуть вкрасти!”. І сама вискочила, швидко бігла, не відчувала ніг, серце вилітало і мені головне було, щоб я його зловила, застала живого!”, – переповіла діалог з сином киянка.

Батьки хлопця знайшли відео з камер відеоспостереження на яких видно зловмисника. На запису видно, що чоловік і хлопець йдуть повз житлові будинки. Чоловік смикає двері під’їздів, спускається до підвалу, намагається відкрити двері, але всюди виявилось зачинено. 

Також на відео зафіксовано дзвінок матері.  “Дитина від нього втекла, одразу зорієнтувалася на мій дзвінок і побігла від нього”, – розповідає мати Артема.

Як розповів хлопець, незнайомий чоловік підійшов до нього біля будівлі гуртка та попросив допомогти йому “попрацювати з планшетом у тихому місці”.

“Син одразу пристав на пропозицію, бо не відчув ніякої небезпеки. І дуже здивувався, коли мама розхвилювалася і попросила втікати”, – каже Ірина. Вона питала хлопчика, чому він пішов з незнайомцем, на що він відповів: ” Мамо, він дуже добрий і хороший дядько. Не можна його бандитом називати”.

За словами дитячого психолога Дар’ї Селіванової, дитина просто не зорієнтувалась в ситуації. “Теоретичних знань, на жаль, мало! Як тільки буде виникати якась ситуація, яка дитину залучає, дитина забуває все знання, які у неї були не підкріплені досвідом”, – каже спеціаліст.

Тому психологи радять приводити дітей 6-12 років на тренінги з дитячої безпеки. Такі “школи” сьогодні активно працюють у всій країні. Там дітей вчать діяти в ігровій формі.

Матір хлопця вирішила розповісти про цей інцидент, щоб інші батьки ще раз звернули увагу на такі небезпеки. Усі відео з камер спостереження Ірина з чоловіком уже передали в поліцію, там займаються справою.

You cannot copy content of this page