fbpx

Синоптики попереджають про різку зміну погоди. Де очікувати погодних несподіванок найближчими днями

Найближчими днями погода по всій України різко зміниться. Про те, яким областям чекати несподіванок від погоди читайте у матеріалі.

Синоптики попереджають про те, що до вихідних в Україні поступово зміниться погода. За їхніми передбаченнями, спека, яка зараз охопила схід, південь та більшість центральних областей, трохи ослабне. На зміну їм в Україну прийдуть дощі та грози.

Відповідний прогноз на найближчі три дні зробив синоптик Ігор Кібальчич. Про це повідомляє meteoprog.

Як прогнозує синоптик уже 10 серпня, суттєвих опадів в Україні не очікується. Швидкість вітру становитиме 7-12 м/с, а вдень у південних областях місцями очікуються пориви до 15-20 м/с. Температура повітря вночі коливатиметься в межах +13…+18 °С, на півдні та сході до +22 °С. Вдень повітря прогріється до +24…+29 °С, у південних та східних областях +32…+37 °С.

А  вже в четвер 11серпня, за словами синоптика, розмитий атмосферний фронт спричинить короткочасні грозові дощі в окремих районах Лівобережжя країни. Вітер утримається північно-східний, 7-12 м/с, вдень у центральних та південних областях очікуються пориви до 15-20 м/с. Температура вночі становитиме +13…+18 °С, у Приазов’ї та на сході до +21 °С. Вдень повітря прогріється до +24…+29 °С, у Приазов’ї, Криму та на сході до +30…+35 °С.

Як прогнозує синоптик, перед вихідними, за словами Ігоря Кібальчича, атмосферний тиск трохи знизиться, а разом із ним погода в Україні стане більш нестійкою. Подекуди пройдуть дощі з грозами. Температура повітря становитиме: вночі +13…+18 °С, вдень +23…+28 °С, на південному сході країни та в Криму спека остабне до +32 °С.

09,08,2022

Головна картинка ілюстративна pexels.

You cannot copy content of this page