fbpx

Синоптики повідомили про різку зміну погоди в Україні

З Великодньої неділі, 8 квітня, в Україні почне стрімко теплішати – на заході вдень варто очікувати 18-20 градусів тепла, в північних і центральних областях – 14-17 градусів, у східних 14-18 градусів, і на півдні – від 16 до 20 вище нуля.

У понеділок, 9 квітня, тепло буде продовжувати рухатися з заходу на схід, а температура повітря в середньому підвищиться ще на 2-3 градуси. У центрі, на заході та півдні країни повітря прогріється до + 20-22 градусів. Буде все так же сонячно, без опадів, пише “segodnya“.

У вівторок, 10 квітня, на всій території країни прогнозують без опадів. Середня температура повітря по Україні – 18-20 градусів вище нуля (найтепліше на Заході – там удень повітря прогріється до 22 градусів).

У середу, 11 квітня, погода в Україні збережеться такий же, як і у вівторок. Найтепліше в західних областях – 20-22 градусів вище нуля, найхолодніше в східних – 17-19 градусів.

А ось в четвер, 12 квітня, синоптики прогнозують невеликі дощі в північних і центральних регіонах України. Разом з дощами дещо похолодає, але всього на 1-2 градуси. На решті території країни, як і раніше, сухо і сонячно. На заході і півдні країни до +22, на північному сході і сході до +19 без опадів.

Народний прогноз погоди

8 квітня – в цей день відзначається Собор Архангела Гавриїла і вшановується пам’ять преподобного Василя Нового. Наші пращури примітили, яка погода 8 квітня – така вона буде 8 жовтня, і навпаки.

9 квітня вшановується пам’ять мучениці Матрони Солунської. У народі святу називають Мотрона Настовніца, тому що в цей час бувають ранкові заморозки – сніг від них замерзає, і люди ходять як по “насту”. Якщо весняний лід тоне чи залишається на березі, то літо буде холодним.

10 квітня – в цей день церква вшановує пам’ять святого преподобного мученика Євстратія Печерського і преподобного Іларіона Нового. У минулі часи в цей день, якщо закінчувалися заморозки, виганяли худобу на пасовище. В залежності від температури повітря з цього дня вилітають джмелі і комарі. Наші пращури продовжували спостерігати за птахами і складати по ним прогноз погоди: якщо птахи вили гнізда на сонячній стороні, очікувалося холодне літо, якщо на тіньовій стороні, то літо обіцяло бути теплим.

11 квітня відзначається день пам’яті преподобного Марка, єпископа Арефусійського. Березовим соком наші пращури на Марка відпоювали хвoрих: чистили крoв, виганяли недуги зі шлунка. У цей час ламаються бруньки у чорної смородини, калини, червоної бузини.

12 квітня вшановується пам’ять преподобного Іоанна Лествичника. 12 квітня в давнину спостерігали за птахами: якщо дикі качки прилетіли жирні – весна буде холодна і довга; а якщо раптом припиняється тяга вальдшнепів – чекай швидкого похолодання або снігу. У цей час лопаються бруньки у клена, пише сайт “Синоптик“.

Читайте також: Ірина Федишин показала свою нову столичну квартиру (відео)

You cannot copy content of this page