fbpx

Синоптики розповіли, коли в Україну повернеться тепло

Гради, зливи і невеликі дощі поливатимуть Україну наступного тижня. Саме вони можуть врятувати рослини від заморозків на ґрунті, кажуть синоптики. У понеділок і вівторок температура повітря буде в межах 14-20 градусів. Але з середини тижня холодний циклон відступить, стовпчик термометра підскочить до 25 градусів тепла, проте це не привід залишати парасольки вдома. Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Цього тижня повені були в різних куточках планети. У Кенії сталася ціла гуманітарна кaтастpoфа. У посушливій країні дощі не вщухають майже місяць, через що прорвало греблю. Зaгuнуло більше 130 людей. Без даху над головою лишилися 220 тисяч кенійців. Ситуація там може погіршитися, бо дощі не вщухають, а деякі водозбори вже переповнені і от-от розіллються знову.

Читайте також: Аж подих захоплює: Вакарчук назвав найкращий виступ Євробачення 2018

У китайській південній провінції Гуансі рівень води піднявся до двох метрів. Накрило з головою людей, машини, деякі будинки. У воді опинилися понад 70 000 тисяч людей, рятувальники не встигали визволяти їх із пасток. Потоки води із брудом були такі потужні, що утворився цілий водоспад.

В Австралії шторм, дощ, вітер знеструмили 12 000 будинків. Місто Гобарт на австралійському острові Тасманія опинилося у воді. І в переліку затоплених є окупований Сімферополь. Разом із брудом містом плавало сміття. Машини ледь-ледь пересувалися дорогами, проте суттєвих збитків негода не завдала.

You cannot copy content of this page