fbpx

Ситна скумбрія на грилі: смачніша за шашлик

Така скумбрія зберігає всі корисні властивості і є дієтичною стравою. Риба приготована на мангалі, має надзвичайний аромат і приголомшливий смак, а також вона дуже ситна. Скумбрія на грилі стане частим гостем на ваших пікніках.

Продукти необхідні для приготування скумбрії:

— Свіжа скумбрія – 3 риби.

— Один цілий лимон.

— Сіль – 1 ч.л.

— Соняшникова, але краще оливкова олія – ​​1 ст. л.

— Чорний мелений перець – пів ч.л.

— Розмарин – пів ч.л.

— Чебрець – 1 ч. л.

— Коріандр мелений – пів ч.л.

— Лаврові листочки – 3-4 штуки

— Одна щіпка мускатного горіха

Приготування ситної і смачної скумбрії на грилі:

1. Для початку видаліть у риби голову, позбудьтеся від чорної плівочки всередині черева і всіх нутрoщів. Промийте добре під водою, в тому числі і всередині.

2. Перемішайте всі спеції і сіль. До них вилийте олію і видавіть лимон. Ретельно натріть цією сумішшю поверхню скумбрії, а також всередині.

3. Лимон наріжте тоненькими дольками і запихніть його в скумбрію. Туди ж засуньте лавровий листочок. Перекладіть риби в глибокий посуд або пакетик. Помістіть в холодильник мінімум на півгодини.

4. Дістаньте скумбрію і витягніть часточки лимона і листочки. Покладіть рибу на решітку і готуйте, часто перевертаючи до повної готовності. Так скумбрія НЕ підгорить і буде соковитою і м’якою.

Ідеально скумбрія поєднується з овочевим салатом, сметанно-часниковим соусом або французькою гірчицею. Приємної трапези!

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page