fbpx

Та ні, – говорить тітонька мені телефоном, – Навіщо ж нам у Німеччині готель бронювати. Там же Настуня наша з чоловіком живе. Вона ж буде проти, точно не захоче, аби ми жили десь, крім, як у неї дома

Покійна родичка мого чоловіка часто запрошувала до себе гостей, та й багато родичів, знайомих, друзів побували в неї. Хтось зупинявся на одну ніч, хтось на тиждень, але вона нікому не відмовляла. Вона та її чоловік були людьми найширшої душі. Ми теж у неї гостювали, тож на кажу з власного досвіду.

І ось поставили тітці невтішний діагноз. Грошей у сім’ї було достатньо, тобто все було найкращим і найдорожчим. Родичі вирішили везти тітку до Німеччини. У мене там жила подруга, я дала її контакти. Але Лариса Вікторівна була впевнена, що її зустріне та прихистить рідна племінниця.

Вона свого часу теж їй допомогла. П’ять років Настя жила у Лариси Вікторівни та її чоловіка на повному забезпеченні. Молодший брат глави сімейства цілеспрямовано відправив доньку вчитися до столичного вишу, адже знав, що добра тітонька не відмовить.

Усі п’ять років племінниця навіть додому не зверталася — усі негаразди вирішували родичі, включно з фінансовими труднощами. Тільки після отримання диплома Анастасія звільнила квартиру.

Після навчання племінниця познайомилася зі своїм майбутнім чоловіком і поїхала до Німеччини. До речі, потенційний зять теж не один місяць проживав у Лариси Вікторівни, вона йому й слова не сказала.

Ну і ось, Лариса Вікторівна купила квиток на літак і зателефонувала племінниці, а у відповідь почула:

— На скільки днів бронювати готель?

Тітка від несподіванки не знала що й відповісти. Не чекала вона на такий поворот. Дійсно, їй племінниця нічим не зобов’язана, та й їх ніхто не змушував цілих п’ять років годувати і забезпечувати дівчину. Але де ж елементарна людська порядність?

Щоб ви розуміли, племінниця жила у величезному будинку вдвох із чоловіком. Місця там би вистачило б на цілу делегацію. Але!

Тітка з дядьком самі забронювали в готелі номер, мою подругу підключати теж не захотіли. Їм було прикро, адже були впевнені, що племінниця їх радісно зустріне. Мало того, вони планували спочатку зупинитись у готелі, але подумали, що Настя буде проти. Наївні.

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news – заборонено.

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page