fbpx

Тайру обміняли на сина кадирівського “авторитета” – нові деталі

Визволення з полону відомої української парамедикині Юлії Паєвської (Тайри) українців ощасливили, а от у російських окупантів сталася справжня істерика. Росіян обурив не стільки сам факт звільнення, як те, що за “каламутною схемою” за “Тайру” віддали не окупанта, який “відзначився”, а лише сина чеченського “авторитета” – друга Рамзана Кадирова. Хлопець, до того ж є… громадянином України, повідомляє Обозрєватєль.

Журналісти з’ясували нові подробиці про “коменданта” окупованого Мелітополя Мурада Саїдова та його сина Адама, а також про те, як кадировці з початку повномасштабного вторгнення опинилися у пріоритеті на обмін.

Таємний обмін

Юлія Паєвська просто легендарна парамедикиня, але російська пропаганда всі ці три місяці ліпила з неї демона.

Вершиною “майстерності” стало те, що Паєвська нібито “ліквідувала” батьків маріупольських малюків, щоб під виглядом їхньої матері виїхати із захопленого міста, ну і “працювала” на чорних тpансплантoлогів.

Пропаганді росіяни повірили, тому інформація про обмін “Тайри” викликала ефект бoмби, що розірвалася: мовляв, як могли відпустити цю “нациcтку”?!

Поки російські офіційні особи набрали в рот води, а пропагандисти стали викручуватися: повідомляли, що за Паєвську нібито віддали якихось міфічних учасників “київського підпілля”, потім якусь мегакруту російську ДРГ, якихось найкрутіших російських спецпризначенців… Але далі виплило, що на волі опинився ніякий не “героїчний” окупант, а син поплічника Кадирова.

Обставини “обміну” досі тримаються в найсуворішому секреті, що цілком зрозуміло. За роки війни великих було всього кілька, а от “дрібних” – хоч греблю гати. Причому найуспішніші проходили тихо та без піару.

“Найголовніше, щоб був той, на кого можна обміняти наших воїнів, які потрапили в полон. Потрібен цінний для росіян “вантаж”, – повідомив співрозмовник видання в українській спецслужбі.

Таким у цьому випадку виявився 20-річний Адам Гриценко – син заступника представника Чечні в окупованому Криму Мурада Саїдова.

Адам народився і виріс в Україні, у Запорізькій області. Мурад Саїдов («Суту») був одним із керівників чеченського злочинного угруповання Запоріжжя.

Після низки бандитських розбірок у 2012 році уродженця Грозного депортували до Росії, проте джерела видання стверджують, що зав’язків він не втратив, залишався “смотрящим” і навіть таємно навідувався до України під лівими документами.

Його неодноразово перевіряли на причетність до різних злочинів(наприклад, до усунення злодія в законі “Анісіма” у 2013 р.), проте так нічого і не довели

Після окупації Криму Саїдов оселився в місті Саки, а потім призначили «комендантом» Мелітополя.

Саїдов відхрещується від обміну, а от співрозмовник видання каже, що мова йшла про те, що сина просто силовики «не чіпають»: “Домовленість була простою: росіяни відпускають в Україну “Тайру”, а Адама наші силовики не чіпають. Рішення не їхати до Росії ухвалив син Саїдова, а “депортувати” кудись громадянина України в принципі неможливо”.

Син Саїдова, Адам, вважає, що його могли ліквідувати, щоби зробити сакральною жеpтвою “бандеpівців”. Ба більше, Адам заявив, що вважає Кадирова та його друзів “заблуканими людьми, які або не знають, що відбувається насправді, або навмисно підставляють свій народ”. Також хлопець вважає, що “мусульмани повинні йти шляхом Аллаха, а не шляхом Кадирова”.

Наскільки щирим був у своїх словах син Саїдова, судити складно, проте саме це відео останні кілька днів стали репостити російські пропагандисти, шневдоволені визволенням Юлії Паєвської.

Тим часом, за інформацією співрозмовника видання у розвідці, звільнення українців, які потрапили в російський полон, найуспішніше відбувається, якщо ми готові віддати кадировців.

“Якщо наші взяли кадировців, то миттєво на нас виходять із РФ і пропонують обмін. Я не можу називати точну цифру, проте таких тихих обмінів було вже кілька. Як бачимо, безпосередньо російські військові, зокрема й льотчики, не настільки цікавлять своїх, а ось кадировці у пріоритеті. Проте для нас головне – звільнити наших воїнів”, – каже співробітник розвідки.

Фото: obozrevatel.

06/21/2022

You cannot copy content of this page