fbpx

Так сир готувала ще моя бабуся: смачнезний домашній сир за родинним рецептом. Готувати досить просто, смак з магазинним не зрівняти

Так сир готувала ще моя бабуся: смачнезний домашній сир за родинним рецептом. Готувати досить просто, смак з магазинним не зрівняти

інгредієнти:

  • півтора літра молока
  • півтора кілограма сиру
  • дві чайні ложки солі
  • чайна ложка соди
  • одне яйце
  • зелень і спеції – за бажанням

Готуємо:

Наливаємо молоко в досить глибоку каструлю, доводимо до кипіння і висипаємо в кипляче молоко весь сир. Сир повинен бути якісним, адже від цього залежить результат нашиг зусиль.

Ввесь час помішуючи доводимо сирно-молочну масу до кипіння.

З моменту закипання проварюємо масу постійно помішуючи хвилини три.

Проціджуємо нашу масу через кілька шарів марлі. якщо рідні просять твердого сиру я масу гарненько віджимаю.

Далі все потрібно робити швиденько: віджатий сир повертаємо до кастрюлі і додаємо сіль, яйце і соду. Швиденько все перемішуємо. На середньому вогні починаємо плавити сир, постійно помішуючи. Якщо полюбляєте – додайте спеції зелень, або подрібнені сушені томати.

Хвилин через п’ять маса стає досить тягучою, і її потрібно перекласти в глибоку миску та сформувати ковбаску. Зверху прим’яти руками і покрити харчовою плівкою.

Відкласти в сторону, і дати сиру охолонути при кімнатній температурі.

Все, наш плавлений сир готовий. Ріжте його на тонкі скибочки і подавайте до чаю, робіть з ним бутерброди, готуйте салати і взагалі – фантазуйте!

Смачного!

You cannot copy content of this page