fbpx

Таки прозріли? У рф заговорили про завершення “тридцятирічної епохи” співпраці з Заходом

Невже таки прозріли? Неймовірно, але потрібно було так багато часу, аби в рф нарешті зрозуміли – “залізну” стіну довкола їхньої держави безповоротно опущено.

Нещодавно директор департаменту зовнішньополітичного планування МЗС Росії Алєксєй Дробінін заявив, що епоха співпраці РФ із Заходом завершена й настав час позбутися ілюзій та зрозуміти, що повернення до ситуації до 24 лютого у відносинах з Європою та США не буде.

Відповідне повідомлення оприлюднила “Європейська правда”.

Так Дробінін висловився у статті для журналу “Международная жизнь”. Цікаво, що цю статтю поширило й російське МЗС.

Цитуємо:

“Незалежно від тривалості та результату (вiйни в Україні) вже зараз можна констатувати, що тридцятирічна епоха загалом конструктивної, хоч і небезпроблемної співпраці із Заходом безповоротно завершена”.

Також Дробінін повторив давно відомий наратив для внутрішнього “ринку” слухачів. За його словами рф “вступила у гостру фазу” протистояння з “агресивним” альянсом недружніх держав:

“Зрозуміло, що повернення до ситуації до 24 лютого у відносинах із країнами Північної Америки та Європи не буде… Росія вступила в гостру фазу єдиноборства з агресивним альянсом недружніх держав на чолі зі США. Мета противника – завдати нашій країні стратегічної поразки, усунувши її як геополітичного конкурента”.

Ну що ж, подібні висловлювання про “агресивний” Захід, який “спить і бачить” аби знищити рф не перші в новітній історії. Схоже, політичним діячам рф навіть свого вигадувати не потрібно, досить узяти висловлювання “великих” політиків Радянського минулого. От тільки усі ми знаємо до чого все це призвело.

Хоча в рф, схоже, історію розуміють по-своєму.

03,08,2022

Головна картинка ілюстративна з вільних джерел.

You cannot copy content of this page