fbpx

Такий хліб виходить приголомшливо смачним і дуже ароматним. Він не кришиться і відмінно підійде для бутербродів з бужениною

Пропонуємо вам рецепт цікавого тіста для хліба. Весь заміс і випічку ми будемо проводити не торкаючись до тіста. Такий хліб виходить приголомшливо смачним і дуже ароматним.

Він не кришиться і відмінно підійде для бутербродів з бужениною. Для випічки нам знадобитися хлібне борошно. Робиться воно з озимих і ярих пшениць твердих сортів. В такому борошні міститься 12-13% клейковини. Але якщо ви не знайдете таке, не біда, можна використовувати звичайне, пшеничне.

Складові:

  • тепла вода – 0,3 л
  • сухі дріжджі – 8 гр
  • розтоплене вершкове масло – 3 ст.л
  • сіль – 1 ч.л
  • мед – 1 ст.л
  • хлібне борошно – 320 гр
  • пшеничне борошно – 6 ст.л

Для промазування:

  • куряче яйце – 1 шт
  • вода – 1 ст.л

Приготування:

Просіваємо хлібне і пшеничне борошно в чашу міксера. Туди ж всипаємо дріжджі і перемішуємо. Від води відливаємо 3 ст.л., а в воду, що залишилася додаємо 2 столові ложки вершкового масла і мед. Все ретельно перемішуємо до однорідної маси.

В борошняну суміш вливаємо підготовлену воду і збиваємо все міксером, на невеликій швидкості до однорідності. потім швидкість збільшуємо і продовжуємо збивати ще 4 хвилини. Закриваємо щільно чашу міксера харчовою плівкою і залишаємо на 20 хвилин. Частину теплої води, що залишилася, з’єднуємо з сіллю, перемішуємо і вливаємо її в тісто. Замішуємо тісто міксером 1-2 хвилини.

Беремо форму для випічки і промазуємо її олією. Викладаємо підготовлене тісто. Воно буде рідкуватим і липким. Розрівнюємо його лопаткою, накриваємо плівкою і залишаємо на 20 хвилин. Через відведений час плівку з форми знімаємо і залишаємо тісто ще на 10 хвилин.

У миску наливаємо воду, сіль і додаємо яйце. Все збиваємо до однорідності і змащуємо підготовлений хліб.

Читайте також: Хліб за рецептом моєї свекрухи. Аромат на весь під’їзд, ні від яких пиріжків так не пахне

Ставимо хліб випікатися в духовку, розігріту до 180 градусів і випікаємо 40-45 хвилин. Готовому хлібу даємо охолонути 15 хвилин, а потім виймаємо з форми і перекладаємо на решітку. А потім змащуємо розтопленим вершковим маслом.

Смачного!

За матеріалами.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page