fbpx

– Телефонує вона до мене вся в сльозах, – аж підстрибує від обурення зовиця розповідаючи, – Жалітись на тебе починає. Бачте, їй не довподоби, що мій брат до доньки на день народження прийшов. От тут я вже й не стримувалась, пригадала їй з чого, власне, усе почалось

Нашій доньці сім років буде в середині вересня. Почали збиратися в школу. Як кажуть:” Перший раз у перший клас.”

– Мама, я хочу, щоб тато теж пішов з нами в школу першого вересня! – попросила Дарина.

Я зателефонувала колишньому чоловікові та передала йому прохання доньки. У нього не простий графік роботи. Тиждень через тиждень. За моїми підрахунками він повинен бути на вихідних.

– Добре! Я приїду, разом відведемо доньку в школу, – погодився колишній чоловік.

Розлучилися ми через його зради. Жінка, з якою він мені зраджував, стала його дружиною після нашого розлучення. Наші відносини з колишнім чоловіком поступово налагодилися заради дитини. Але я попросила, щоб його дружина не наближалася до доньки.

Дарина знає, що у неї є молодший брат по батькові. Вона знає, що він є, але його ніколи не бачила. Донька не була в гостях у новій сім’ї батька. Нічого їй там робити.

Крім того, ми непогано ладнали з сестрою колишнього чоловіка. І після розлучення не припинили спілкуватися. Аня, моя колишня зовиця і нинішня подруга, теж потрапила у подібну ситуацію. Її наречений зрадив за місяць до весілля. Тому Аня не сприймає другу дружину брата, хоча та всіляко намагається стати в подружкою. Тому ми з нею чимось схожі.

Колишній чоловік разом з нами їздив по магазинах. Він виявив бажання взяти участь в підготовці до школи. Бантики, блузки, гольфи, сарафани, спідниці, канцелярія та інші дрібнички. У жодному магазині колишній не дозволив мені розрахуватися. За все розплачувався сам.

Нарешті настав цей самий день. Першого вересня, як і обіцяв, чоловік приїхав за нами. Для того, щоб ми всі разом вирушили на святкову лінійку до школи. Він купив для Дарини квіти та привітав її з новими досягненнями.

Донька була дуже красива. Зробили укладку волосся та шкільна форма їй дуже личила. Вона поважно йшла між нами. Це був чудовий день, Дарина досі про нього розповідає.

Лінійка і класна година скінчилася. Діти отримали подарунки від місцевого депутата. Колишній чоловік провів нас до самого будинку і поїхав.

Через два тижні у доньки був день народження. Вдень я водила доньку і її подружок в кафе, а на вечір ми покликали в гості близьких людей.

Колишній приїхав увечері, як і всі родичі. Він привіз купу подарунків для доньки та весь вечір не відходив від неї. Аня теж приїхала. Вона привезла великий пакет з усілякою дівчачою всячиною для Дарини.

Мої батьки і хресні Дарини теж приїхали. Завалили внучку подарунками. Вони навіть не сказали жодного кривого слова батькові Дарини. Хоча після розлучення зненавиділи його.

Увечері у нас було звичайне сімейне свято в домашньому колі. Ми зробили багато фотографій. Все пройшло дуже чудово. Мої батьки забрали Дарину до себе. Пообіцявши повернути додому наступного вечора.

У неділю Аня запросила мене в кафе і я погодилася. Ми зустрілися замовивши кави та почали розмовляли. Вона розповіла мені про нову дружину колишнього чоловіка. Як та її скаржилася на мене.

Скарги, звичайно, мене не здивували. Почалася все з того, що колишній чоловік багато витратив на підготовку до школи. Він же платить аліменти, яких нам мало би вистачити. Вона ж вдома з маленькою дитиною сидить. Їм теж потрібні гроші, а чоловік натомість витрачається на Дарину. А ще, що чоловікові не обов’язково було з нами іти до школи. У Дарини є і мама. Та не обійшлося без пропущеного суботнього вечора. Який він пропустив заради дня народження. Невже вона одна мала маленьку дитину бавити? Як він міг! Він повинен вдома коло нас сидіти. А не їздити невідомо де! Та знову ці витрати. Невже не можна було одним подарунком обійтися?

Аня їй відповіла:

– Сама винна, не треба було одруженого чоловіка від сім’ї забирати. Може, мій брат і не найкращий чоловік, але батько він хороший! Так вона на мене образилася, уявляєш! Заявила, що він має бути хорошим батьком для обох дітей, а не тільки для Дарини. А я її присоромила трошки мовляючи: він живе ж з вами! Живе поряд з тобою! І як тільки язик повертається тобі таке говорити, що він до доньки їздить! – розійшлася Аня.

Колишня зовиця має рацію. Він був не найкращим чоловіком, але батько він реально хороший, Дарину дуже любить. Якщо у нової дружини вистачило розуму зв’язатися з одруженим чоловіком і розлучити нас. То з Дариною він не припинить спілкуватися, як би вона цього не хотіла.

Обурюється вона, сперечається. Треба було виходити заміж за вільного чоловіка і дарувати дитину вільному чоловікові. Тепер плаче вона, бачите! Зовсім отетеріла.

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news – заборонено.

Головна картинка ілюстративна – pexels.

You cannot copy content of this page