fbpx

Тепер картоплю готую тільки так! Багатошарова запіканка з молоком і цибулею

З картоплі ми готуємо не лише такі популярні страви, як пюре або картоплю-фрі. Картоплю можна приготувати по-різному і в особливий спосіб. Давно французи знали, що це означає, тому що вони винайшли страву з назвою «Буланжер».

Буланжер – це ніжна картопляна запіканка, яка буквально тане в роті. А завдяки гарній подачі страва виглядає, як квітка.

Інгредієнти:

Для приготування смачного картоплі з французької рецептом вам знадобляться:

— кілограм картоплі.

— 2 цибулини.

— 60 грам вершкового масла.

— 400 мілілітрів молока.

— сіль і перець за смаком.

Як бачите, список інгредієнтів невеликий і складається тільки з доступних продуктів.

Підготовка до приготування:

1. Для початку потрібно очистити картоплю і нарізати її тонкими скибочками. Щоб вони вийшли однакової товщини, найкраще скористатися спеціальною теркою. Хоча при її відсутності можна нарізати і ножем.

2. Другий крок – змастити форму для випічки олією. Далі викладіть скибочки картоплі. Наріжте цибулю півкільцями і посипте її тонким шаром на пластини картоплі.

3. Чергуйте картоплю і цибулю до того моменту, поки обидва інгредієнта не закінчаться. Не забувайте додавати на кожен шар трохи солі і перцю. Останньому шару приділіть трохи більше уваги, красиво виклавши шматочки картоплі, наприклад, у формі квітки, як це зображено на головному фото статті.

4. Далі необхідно розігріти молоко і залити ним майбутню запіканку. Молоко повинно доходити до верхнього шару картоплі.

5. Верхній шар слід змастити розтопленим вершковим маслом. Тоді картопля не підгорить, а буде мати гарний коричневий відтінок.

6. Запікаємо страву в духовці

7. Накрийте форму кришкою або зробіть останню з фольги. Поставте страву в попередньо розігріту духовку (до 200 градусів) і запікайте протягом півгодини. Потім видаліть фольгу або зніміть кришку, понизьте температуру до 180 градусів і тримайте картоплю в духовці ще 15 хвилин. Смачна запіканка готова!

Навіть при відсутності м’яса страва виходить дуже ситною. А ще вона має легкий вершковий смак.

І ще кілька порад.

Якщо ви хочете, щоб картопляна запіканка була гострішою і мала більш багатий смак, між шарами картоплі додавайте не тільки цибулю, але і нарізаний часник. Також, крім солі і перцю, ви можете доповнити її своїми улюбленими спеціями, які добре поєднуються з картоплею.

А готовий Буланжер матиме ще більш багатий смак, якщо посипати його тертим твердим сиром і дрібно нарізаною зеленню.

Читайте також: Збережіть цей текст і перечитуйте його щоразу, коли задихаєтеся від негативних думок

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page