fbpx

Тепер ковбасу і шинку в магазині не купую – готую сама. Покроковий рецепт домашньої шинки з курки

Тепер ковбасу і шинку в магазині не купую – готую сама. Покроковий рецепт домашньої шинки з курки

Інгредієнти

  • Куряча ніжка з стегенця 5 шт.
  • Куряча грудка 1 шт.
  • Сіль 2-2,5 ч. л.
  • Перець за смаком
  • Приправа до курки 1 ч. л.
  • Італійські трави 1 ч. л.
  • Часник 3 зубчики

Покрокове приготування

Включимо духовку на 160 ° С. Зрізаємо м’ясо з шести курячих ніжок. Красиво буде, якщо м’ясо вийде зняти з кістки без пошкоджень, але навіть якщо не виходить – нічого страшного, смак від цього не зміниться.

Знімаємо шкіру з курячої грудки і ніжок. Якщо ви не противник шкірки в шинці, то цей крок пропускаємо. М’ясо нарізаємо тонкими смужками товщиною приблизно в сантиметр.

М’ясо посолити, поперчити. Додамо приправи для курки. Всипаємо італійські трави. Тут можна додати і будь-які інші приправи, які вам до смаку. Добре поєднується за смаком з курятиною також французька гірчиця.

Почистимо три великих зубчики часнику. Використовуючи прес для часнику, видавимо його в м’ясо. Все добре перемішати. Кожен шматочок повинен бути посолений і обваляний в приправі. Розділимо все нарізане м’ясо навпіл, при цьому, в одній частині нехай буде тільки м’ясо з ніжок, а в другій – і з ніжок, і з грудинки. Робиться це для того, щоб потім можна було порівняти, з якої частини курки вам сподобається більше. Якщо вам складно відрізнити м’ясо грудинки і м’ясо з ніжки, то переносимо цей етап вище – солимо і перчимо в різних мисочках.

Викладемо м’ясо в дві одноразові формочки виду «цеглина» (їх зазвичай використовують для випікання маленьких буханців хліба). Рівномірно розподілимо м’ясо і трохи придавивши, утрамбовуючи ложкою. Накриємо формочки кришками, наприклад, з твердого картону, обернутого фольгою. Такі «кришечки» часто трапляються в пачках печива або цукерок.

Поставимо формочки на деко і наллємо в нього стакан води. Обережно, щоб вода не потрапила в формочки. Випікаємо м’ясо 1 година 30 хвилин. Коли м’ясо готове, зробимо гніт. Можна обрізати кришечки так, щоб вони провалювалися в формочку, а зверху поставити будь-який важкий чистий предмет – загорнену банку, стакан водою.

Відправляємо формочки разом з гнітом в холодильник на 10-12 годин. Через покладений час дістаємо готову шинку з формочки і обрізаємо зайвий «холодець». Шинка з курячого м’яса готова! Вона повинна вийти досить щільною, дуже ніжною і ароматною.

Смачного!

You cannot copy content of this page