fbpx

Тепер народні депутати без дипломатичних паспортів. МЗС пояснило чому так вчинили

Нещодавно стало відомо, що народні депутати України залишились без дипломатичних паспортів. У чому причина читайте у далі у матеріалі.

Міністерство закордонних справ України повідомило, що визнало недійсними 225 дипломатичних паспортів народних депутатів.

Як повідомили у міністерстві, це було зроблено тому, що паспорти вчасно не повернули на зберігання, не дивлячись на неодноразові прохання міністерства.

Про це пише “Українська правда”.

Цитуємо:

“За останні місяці МЗС України кілька разів зверталося до народних депутатів з проханням повернути паспорти і взаємодіяло з Верховною Радою для організації цього процесу. Останній раз ми просили здати паспорти впродовж липня. Всі наші заклики були проігноровані”.

У відповідь на подібну бездіяльність МЗС визнало недійсними 225 дипломатичних паспортів депутатів, які своєчасно не повернули на зберігання документ.

У МЗС нагадали, що такий паспорт, після повернення із відрядження у 10-денний термін депутати повинні були повернені до МЗС на зберігання.

За жодних обставин паспорти не можна використовуватися для приватних поїздок.

У МЗС запевнили, що невідкладно видасть дипломатичні паспорти депутатам, але тільки тим, які відбуватимуть в офіційні відрядження.

06,08,2022

Головна картинка ілюстративна з вільних джерел.

You cannot copy content of this page