fbpx

Тепер перу чорні речі тільки так! 7 корисних порад, про які знають одиниці

7 корисних порад, про які знають одиниці.

Боїтеся зіпсувати улюблену чорну блузку або джинси? Переживаєте, що колір може облиняти і стати сірим? Щоб не допустити цього – скористайтеся нашими порадами. Всі вони давно перевірені і довели свою ефективність! Ваші речі завжди будуть у відмінному стані! Колір, як ніби тільки з магазину!

Прання та догляд за одягом в сучасному світі пральних машин і потужних миючих засобів справа начебто проста. Але кожна господиня знає, що і зіпсувати речі теж нескладно, якщо доглядати за ними, не дотримуючись певних правил. Багато говориться про те, як повернути білизну одягу, видалити плями. Але ж є куди більш примхливі в догляді речі.

Ці речі – чорні!

Адже, як відомо, такі речі дуже вибагливі в пранні і при неправильному поводженні швидко втрачають насиченість початкового кольору і набувають сірого відтінку.

На одязі чорного кольору, не дивлячись на твердження, що “чорне брудним не буває”, більш ніж виразно проявляються навіть незначні забруднення! А вже що говорити про пил, лупу, ворсинки, шерстинки домашніх тварин, сліди від пудри і тонального крему, плями від дезодорантів … Тому чорні речі частіше перуться і, відповідно, швидше вицвітають.

Але якщо знати ці дієві способи догляду за чорним одягом, то ваші речі будуть довгий час як нові.

1. Якщо ви не хочете, щоб речі придбали сірий відтінок після прання в пральній машині, використовуйте завжди делікатне прання. І не забудьте, що в пральний порошок необхідно додавати щіпку дрібної солі.

2. Щоб зберегти і освіжити чорний колір, потрібно поводитися при пранні так – наповніть таз холодною водою. Додайте туди дві столові ложки оцту. Замочіть в отриманому розчині чорний одяг. Дайте йому полежати в тазі 20 хвилин, відіжміть без полоскання. Потім виперіть речі так, як ви зазвичай їх перете в пральній машині або руками.

3. Ще один спосіб освіжити чорний колір. Налийте в таз окропу і додайте в нього мелену натуральну чорну каву. Розчин повинен вийти дуже міцним. Опустіть в нього вицвілий чорний одяг. Дайте одягу полежати в цьому ароматному засобі 20-30 хвилин. Потім виперіть річ вручну з делікатним миючим засобом. Це досить дорогий спосіб, але погодьтеся – улюблена чорна річ вартує того.

4. А таким способом можна освіжити речі, які немає можливості відіпрати руками або в пральній машині. Він добре підійде для прання чоловічих брюк, спідниць і навіть піджаків з натуральних тканин. Приготуйте в тазу розчин кип’яченої води і тютюну. Пропорція повинна становити п’ятнадцять грамів тютюну на літр окропу. Заварюйте окропом, дайте охолонути до 40 градусів, процідіть. Потроху наносьте розчин на одяг щіткою. Після цього прополощіть річ в прохолодній воді.

Читайте також: Збережіть, стане в нагоді! Як позбутися від 80 типів плям

5. Дуже легкий спосіб освіжити і закріпити чорний колір – це полоскати речі з чорною тушшю. Правда, він підходить тільки для ручного прання. Додайте трохи чорної туші і одну-дві столові ложки оцту під час останнього полоскання

6. Повернути чорним речам насиченість кольору і усунути запах поту допоможе питна сода. Ідеальний метод для догляду за сорочками і блузами! Після прання зробіть наступне замочування. Наберіть в таз теплої води і додайте туди столову ложку питної соди, занурте туди чисті речі, які пралися в пральній машині або руками. Потримайте в розчині 10-15 хвилин. Прополощіть.

7. Ну, і спосіб для найледачіших. Віднесіть річ, якій ви хочете повернути насичений чорний колір, в хімчистку. Там їй знову додадуть вихідний відтінок.

За матеріалами.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page