fbpx

Тепер варю рис тільки так! Рисинка до рисинки

Рисом можна харчуватися практично кожній людині, яка знаходиться на дієті, дитині, особам із зaхворювaннями нирoк, пeчінки і сeрдeчникам. У цьому продукті практично повністю відсутній глютен. Мало того, тут є не менше 80 відсотків складних вуглеводів.

Сортів даної злакової культури існує величезна безліч. Обробляється дана культура, так само по-різному. Є рис дикий, шліфований і навіть пропарений. Для здоров’я найкраще використовувати в їжу дикий варіант рису. Коли відбувається процес термічної обробки, нешліфований рис, не втрачає форми, а в готовому вигляді він не злипається, залишається розсипчастим. Незважаючи на багато переваг, вартість такого продукту, значно вища.

Навіть якщо у вас немає грошей на купівлю дорогого рису, з цими порадами, ваша страва буде смачною і розсипчастою.

Рис для гарнірів.

Що потрібно:

— 1 стакан будь-якого рису

— 400 мілілітрів води

— 40 грам вершкового масла

— 1 чайна ложка солі

Як приготувати:

1. Перш за все, ретельно промийте продукт. У миску з рисом, необхідно налити таку кількість води, щоб вона покривала зерна повністю. Ретельно перемішати руками і злити воду, в яку виділився крохмаль. Робити це необхідно стільки разів, поки вода не буде кристально чистою.

2. Далі наливаємо холодну воду в рис і залишаємо на декілька годин.

3. Після цього ще раз промийте рис. Відправте продукт в каструлю, залийте водою і додайте потрібні компоненти.

4. Після того, як вода закипить, варіть ще близько 3 хвилин. Потім додайте олію і сіль. Закрийте кришкою, приберіть вогонь зовсім і залиште рис тушкуватися протягом півгодини.

Рис вийде просто ідеальний, розсипчастий і красивий.

Готовий продукт, ви зможете використовувати для самих різних цілей. Можна готувати різноманітні запіканки, каші, додавати як гарнір до м’яса. При цьому він може використовуватися і для приготування смачних пирогів, залишиться лише додати додаткову начинку.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page