fbpx

Тетяна Іванівна чула, як невістка гримить посудом на кухні і намагалась стати непомітною на своїй розкладачці. Поруч, на батареї, розігрівалась її вечеря. З’їсть тихцем пізніше, хай невістка спати ляже

Сусідка моїх батьків піддалася на умовляння дітей та продала будинок. Гроші розділили між синами, а Тетяна Іванівна тепер кочує від одного сина до іншого. Звичайно, вона про своє рішення пошкодувала. Тим паче Андрій живе в одному місті, а Ігор — в іншому.

Мої батьки її попереджали, що вона робить помилку, позбавляючи себе власного кута. На той момент у дітей було вже своє житло, тож гострої потреби у продажу батьківської нерухомості не було. Л

Якщо спочатку Тетяні Іванівні вистачало здоров’я і сил на часті переїзди, але потім і бажання не було. Жити по черзі в різних будинках — ще випробування на міцність.

Нещодавно вона гостювала у моїх батьків. Тетяна Іванівна розповідала, що жила півтора місяці в Андрія, тепер повертається до Ігоря. В Ігоря їй живеться краще, адже там приватна оселя та окрема кімнатка. Та й жінка у нього хороша, яка розуміє і підтримує. Проте завжди жити у молодшого сина не може — його це напружує, хочеться тиші та усамітнення.

Невістка старшого сина просто не може бачити свекруху у квартирі. Навіть онук ігнорує бабусю. Їй виділили розкладачку , але окремої кімнати немає – живе у всіх на очах. Андрій із дружиною часто їздить на дачу, але маму із собою вони не беруть. Продукти купує кожен собі.

Увечері Тетяна Іванівна не підіймається з розкладачки, навіть, адже невістка господарює. Вона до свекрухи словом обмовитися не хоче, тому родичка почувається зайвою. Часом їй доводиться вечерю на батареї розігрівати, щоб із Вірою не перетинатися.

– А якщо ти занедужаєш? Якщо ти вже не зможеш поневірятися по чужих кутах? Що буде? – Запитує її мама.

— Та бувало вже таке. Андрій викликав мені спеціаліста, почекав, щоб я трохи прийшла в норму, і відправив до Ігоря.

— З кожним роком все важче, та й здоров’я ніхто не поверне. Настане такий час, що ти вже не зможеш валізи за собою возити. У нашому віці треба думати про старість. Де ти дні доживатимеш?

— Якби я думала про це раніше… Ви думаєте, що я знала про те, що непотрібним тягарем стану для рідних дітей? Я дуже жалкую, що послухала їх, але назад дороги немає. Щоб купити житло, грошей немає, тож і шукаю собі п’ятий кут у чужій квартирі.

Тетяна Іванівна не знає, де знайде останній спочинок. Може, і в будинок для людей похилого віку відправлять — там хоч доглядатимуть, бо в рідних дітей часу на маму немає. Отак тепер поневіряється бідна жінка, яка хотіла дітям догодити.

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page