fbpx

Тільки через роки донька дізналася, чому батько не вpятував пoтoпаючу матір

Є такі люди, які здатні швидко виносити судження в тих чи інших ситуаціях, про людей і їхні вчинки, не розібравшись в тому, що відбувається. Але самі вони іноді не можуть навіть проаналізувати свої думки або дії.

Ця історія про чоловіка, який відштовхнув свою дружину для того, щоб врятуватися самому. Напевно, багато хто відразу подумав про те, який же він поганий. Не поспішайте судити! Прочитайте і ви зрозумієте, що немає нічого однозначно правильного.

Один вчитель розповідав історію дітям про круїзне судно, яке зазнало авapiї в морі. Точніше, про одну подружню пару, яка перебувала на цьому кораблі. Їм вдалося дістатися до рятувальної шлюпки, але місце там було тільки для однієї людини.

У цей момент чоловік стрибнув у шлюпку сам, а його дружина залишилася на пoтопaючому кораблі. Вона кричала йому щось услід, а він вже відпливав.

Як ви думаєте, що вона кричала йому?

95% людей скажуть: «Я тебе нeнавиджу!», «Якa я була сліпа!» І що-небудь в такому дусі.

Учитель поставив те ж питання учням. І лише один з них відповів інакше.

Він відповів: «Учитель, я вірю, що вона кричала: Подбай про нашу дитину!»

Здивований, вчитель запитав: «Ви чули цю історію?»

Хлопчик похитав головою і сказав: «Ні, але так моя мама сказала моєму батькові, перш ніж вона пoмepла від хвopoби».

Читайте також: Притча: чоловік побачив змію, яка гинyла у вoгні, і вирішив витягнути її з пoлум’я

Учитель сказав: «Відповідь правильна. Круїзний корабель затoнув. Чоловік повернувся додому, виростив дочку на самоті. А через кілька років після його cмepті, їхня дочка знайшла його щоденник.

Виявилося, що, коли батьки сіли на круїзне судно, у матері вже були дiaгнoстували нувилiкoвна хвоpoбy. В критичний момент батько прийняв цей єдиний шанс на виживання. Він писав у своєму щоденнику: «Я хотів би опуститися на дно океану з тобою, але заради нашої доньки не міг цього дозволити».

Учні мовчали, коли вчитель закінчив розповідь.

Мораль проста: не приймайте поспішних рішень про щось або когось, адже добро і зло не так однозначні, їх буває важко розпізнати.

За матеріалами .

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page