fbpx

Тільки молодята стали радіти раптовій свободі, як до них в будинок заявилися не надто доброзичливі люди і з порогу почали просити від сина і дружини звільнити рівно половину квартири, адже це тепер їхня власність. тут тільки до синочка дійшло, що мама таки вирішила відреагувати на його прохання про розділ квартири, але зробила все по своєму

Моя знайома дуже спритна жінка з твердим характером. Жила вона весь час з сином, але тут в їх спільній квартирі з’явився ще одна людина, яку син дуже любить і цінує – молода дружина, а знайома вважає чужою і неприємною людиною, тобто невісткою.

Я не буду розповідати про всі складнощі, які є між свекрухою та невісткою, коли вони живуть разом. Тут мова піде про інше.

З перших днів спільного життя стосунки не складалися, і дружина надихнула свого чоловіка діяти.

– Мамо, тепер у мене є дружина, так що доведеться продавати нашу квартиру, поділити гроші і роз’їхатися, – поставив син свою матір перед фактом. – Ми візьмемо іпотеку, а тобі спробуємо купити однокімнатну, десь за межею міста.

– Або можеш кредит взяти, щоб мені віддати половину вартості квартири, – син, побачивши розгубленість на обличчі жінки, вирішив запропонувати ще один варіант. – Тоді зможеш тут далі жити.

– Синочку, але як я … – розгублено промовила моя знайома, – Ми ж півжиття з твоїм татом пропрацювали на заводі, стоячи в черзі на цю квартиру. Як же я в такому віці буду кудись з’їжджати? До того ж біля будинку поліклініка. А хіба мені хтось дасть такий кредит з зарплатою майже мінімальною?

Але син продовжував наполягати на своєму. Навіть розумні доводи матері про те, що з дружиною у них буде спільна квартира, а потім буде дитина і раптом відношення не складуться, то йому доведеться перебиратися до неї в комуналку, ніяк не вплинули на сина.

Спільне проживання з кожним днем ​​ставало все більш нестерпним. Тоді знайома вирішила ризикнути всім і з’їхала з їх спільної з сином квартири.

Тільки молодята стали радіти раптовій свободі, як до них в будинок заявилися не надто доброзичливі люди і з порогу почали вимагати від сина і дружини звільнити рівно половину квартири, адже це тепер їхня власність.

Синові швидко дійшло, що його мама продала свою частину і він помчав до суду, щоб скасувати угоду, адже за законом він мав перевагу на право придбання частини.

Однак там його чекало тільки розчарування. Його мама мала прекрасну подругу, а її син був юристом. от він і допоміг жінці обійти це правило і фактично продавши свою частину квартири залишитись її власницею.

Жінка підписала договір про довічне утримання і за цим договором частина її квартири перейшла у власність тих людей.

Знайома придбала однокімнатну квартирку на околиці, але в хорошому стані і в зручному районі. Син пожив трохи у власній квартирі де доводилось знаходити спільну мову з чужими людьми і з’їхав. Все ж ставити свої умови матері легше ніж досить таки неприємним новим власникам.

Не знаю, можливо він і продав свою частку, а може там ще триває тяганина, але моя знайома ні про що не шкодує. На сина надії після його слів у неї не було і так.

Хто знає, можливо вона по своєму і права.

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news – заборонено.

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page