fbpx

Тільки розгорається: що відомо про ситуацію на «вишках Бойка»

Пожежу на так званих “вишках Бойка” – захоплених росіянами бурових платформах “Петро Годованець” та “Україна”, які були уражені ЗСУ 20 червня, досі не можуть загасити.

Про це в вівторок, 21 червня, повідомила так звана “сенаторка” від окупованого Криму Ольга Ковітіді, пише “Интерфакс”.

“Що стосується пожежі, вона не вщухає на вишці. Вогонь вночі підійшов до свердловин”, – сказала вона.

За її словами, пошук семи людей, які зникли з платформи, триває, задіяна авіація. Планується залучити додаткових спеціалістів до пошуку зниклих.

У понеділок, 20 червня, гауляйтер Криму Сергій Аксьонов повідомив про обстріл бурових платформ «вишок Бойка». Загалом на платформах перебували 109 людей. Аксьонов додав, що півострів забезпечується газом у штатному режимі, а суша, включаючи Кримський міст, захищена системами ППО. Відпочиваючим, запевняє місцева влада, побоюватися нічого.

Нагадаємо, що у 2011 році журналісти-розслідувачі з проекту “Наші гроші” викрили корупційну аферу з закупівлею двох бурових нафтових платформ – “Петро Годованець” та “Україна”, які через офшорні фірми-прокладки купила державна компанія “Чорноморнафтогаз”, заплативши приблизно по 400 мільйонів доларів за кожну. Ця схема стала відома в Україні як “вишки Бойка”, оскільки саме “регіонал” Юрій Бойко (надалі – “Опоблок”, “ОПЗЖ”) тоді очолював міністерство енергетики та вугільної промисловості України.

Фото: Цензор.

06/21/2022

You cannot copy content of this page