fbpx

Тісто для пиріжків з сосискою

Це тісто – одне з найкращих для пиріжків. Начинку можна вибрати будь-яку. Але сьогодні ми робимо це тісто для пиріжків з сосискою.

Складові:

– молоко півлітра

– яйця курячі – чотири яйця

– дріжджі розчинні – один стандартний пакетик (11 грамів)

– борошно пшеничне – близько 1 кг. З борошном завжди по різному, тому точної викладки немає. Потрібно дивитися по замісу.

– олія рослинна – один стакан

– цукор – один стакан (тут невелика проблема, цукру явно багато, але в оригінальному рецепті рівно 200 грамів, думаю, досить половини склянки цукру)

– сіль – одна щіпка

Приготування:

1. Сосиски відварити і очистити, якщо вони в плівці.

2. Поставити на вогонь каструлю, трохи підігріти в ній половину всієї кількості молока. Додати одну столову ложку цукру, дріжджі і борошно. Замісити опару, щоб була по консистенції як сметана.

3. Закриваємо каструльку харчовою плівкою і прибираємо в тепле місце. Через десять або п’ятнадцять хвилин дріжджі повинні запрацювати, опара підніметься, а на її поверхні з’явиться бульбашки.

4. Підігріти молоко, що залишилося. Обережно влити в нього опару і перемішати. Розбити в тісто яйця і знову перемішати. Перемішуючи, потрібно домагатися однорідності. Додати цукор, що залишився, масло рослинне і сіль. Все ретельно перемішати.

5. Частинами додаємо в тісто борошно, кожен раз перемішуючи до однорідності. Спочатку перемішуємо ложкою. Але в міру того, як тісто для пиріжків з сосискою густіє, замішуємо його руками. Тісто має вийти м’яке і легко відставати від рук.

6. Приготувати глибоку миску або каструлю і двічі змастити її олією. Перекласти туди тісто.

7. Закрити миску плівкою або рушником і поставити в тепле місце для підйому. Після того як тісто підніметься, перемішати його руками і знову закрити і прибрати в тепле місце. Тісто повинно піднятися в двічі.

Формування пиріжків:

1. Тепер можна починати ліпити пиріжки. Це дуже просто. Відщипнути шматочок тіста, на долоні зробити корж, покласти туди сосиску і защипнути краї. Кінчики сосисок нехай визирають з пиріжків.

2. Приготувати деко і змастити його олією. Викласти на деко пиріжки з сосискою. Зазвичай ми змащуємо пиріжки яйцем або сметаною. Ці пиріжки не потрібно змащувати нічим!

3. Духовку розігріти до 180 градусів.

4. Поставити деко з пиріжками в духовку для випічки приблизно на півгодини.

5. Готові пиріжки скропити молоком, щоб вони отримали гарний глянець.

Приготуйте це тісто для пиріжків з сосискою, і воно стане улюбленим для вас.

Смачного!

You cannot copy content of this page