fbpx

Торт «Лісовий мох» – новинка 2019 року

Торт називається Лісовий мох, який відповідає відтінку тортика. Він зовсім без барвників! Цей торт підкорив моїх гостей, всі були просто в захваті від його зовнішнього вигляду і смаку !!! Розкриємо секрет, зеленуватий відтінок торта ми отримали завдяки шпинату. У тісті є розморожений шпинат, на смак це не впливає, а от соковитості в тісті і кольору десерту надає.

Складові:

Набір продуктів для форми діаметром 24 см.

Для тіста:

– 450 гр. замороженого, нарізаного шпинату

– 4 яйця

– 2 склянки борошна

– 1 і 1/3 склянки олії

– 1 повний стакан цукру

– 3 чайні ложки розпушувача

Для крему:

– 500 гр. маскарпоне

– 5 штук. збитих яєць

– ¾ склянки цукрової пудри

– 2 склянки ягід (малини, чорниці)

– для декору торта малина і чорниця

Приготування:

Шпинат розморозити і добре віджати щоб не було зайвої рідини. Шпинат змішуємо з половиною олії і збиваємо в міксері за допомогою кухонного комбайна або блендера.

Яйця збиваємо з цукром в пухнасту масу, а потім – поступово додаємо масу зі шпинату і олії, що залишилося. Коли інгредієнти змішані додаємо частинами борошно, змішане з розпушувачем все перемішуємо.

Дно форми для випічки викладаємо папером для випічки. Нагріваємо і виливаємо тісто в форму, вирівнюємо верх, ставимо в розігріту до 180 градусів духовку. Випікати потрібно протягом години. Після вилучення з духовки пиріг залиште до повного охолодження, можна на всю ніч.

Коржі майбутнього торта ділимо на 3 частини.

Готуємо крем:

Яйця збиваємо, змішуємо з маскарпоне і цукровою пудрою, дозбиваємо міксером і в момент виникнення густого крему, з нього відкладаємо 4 столові ложки для змащування боків, а в решту маси додаємо малину і чорницю, потім акуратно перемішуємо ложкою. (Занадто довго перемішувати не слід. Як тільки отримаєте потрібну консистенцію необхідно припинити перемішування.)

Крем з фруктами ділимо на 2 частини і перемащуємо коржі. Також кремом змащуємо боки торта, а потім ставимо в холодильник 3 години, а краще на всю ніч. Перед самою подачею на стіл верх торта прикрасьте свіжими ягодами або фруктами.

You cannot copy content of this page