fbpx

Трамп жорстко відреагував на рішення ЄС оштрафувати Google

Євросоюз зловживає відносинами зі Сполученими Штатами в сфері торгівлі, однак це триватиме недовго.

Про це в Twitter заявив президент США Дональд Трамп, коментуючи штраф ЄС щодо американської компанії Google.

“Я ж казав! Європейський союз тільки що виписав штраф у п’ять мільярдів доларів одній з наших чудових компаній Google. Вони (країни ЄС – Ред.) витягують надмірну вигоду (при торгівлі з США – Ред.), але це довго не триватиме”, – написав Трамп.

Раніше повідомлялося, що компанія Google була оштрафована Європейською комісією на рекордну суму в 4,3 мільярда євро. Google звинувачують у порушеннях антимонопольного законодавства у справі, пов’язаній з операційною системою Android.

Сума, яку вимагають стягнути з Google, виявилася найбільшим антимонопольним штрафом, який коли-небудь стягували європейські органи з питань конкуренції з однієї компанії.

На думку Єврокомісії, Android посідає лідируючі позиції серед мобільних операційних систем в Європі, і цим несправедливо підсилює просування своїх сервісів серед конкурентів. Попередньо сервіси Gmail, Google Maps і браузер Chrome додатково перешкоджають вибору споживача і підривають чесну конкуренцію.

У Єврокомісії також вважають несправедливим, що компанія може рекламувати свої оголошення в нових програмах для смартфонів більше, ніж будь-який інший конкурент.

Google в свою чергу неодноразово заперечував, що Android порушує законодавство про конкуренцію, стверджуючи, що вони випускають продукт з відкритим вихідним кодом, надаючи вибір користувачеві інших сервісів і додатків через магазин Google Play.

Джерело.

You cannot copy content of this page