fbpx

Треба продати квартиру аби допомогти Лєночці, – ошелешила мама

Місяць після цього ми збираємо речі і я натрапляю на сімейний альбом. Ось я в колготах, що відвисли на колінах, моїх улюблених білих підколінках, бо сусід крикнув, щоб швидше одягалася, бо фотограф поїде. Єдина гарна річ в моєму гардеробі.

Сусідка якось говорила мамі, що зовсім не дивиться за моїм виглядом, а сама он яка гарна. Мама лиш зло відмахнулася, а через деякий час привела в дім Юру – нового вітчима. А ось і їхня спільна доня, моя сестра Лєночка, в новесенькому білому конверті. У неї все було новесеньке.

Я не знаю, коли саме зрозуміла, що для маминої уваги і любові я маю любити Лєну. Дівчата кликали на вулицю, а я казала, що не піду, бо треба її глядіти. Мама тоді цілувала мене і казала, що я розумниця. Лєна чомусь любила бавитися моїми фломастерами, а їх так важко було дістати, але я давала і мама казала: «Дякую доню, я куплю тобі нові, лиш би вона не плакала». Вона ніколи не купляла і всі мої малюнки були блідими олівцями. Коли Лєна не хотіла їсти, то я віддавала їй свою кращу порцію курячої ніжки, сосиски чи котлети і мама обіймала мене і казала, що я у неї помічниця.

Далі я вийшла заміж і поїхала з міста, а через якийсь час Лєна вискочила заміж за болгарина і присилала чудові кольорові фото з моря, я якраз на них дивлюся. Вона тішилася і хвалилася, що мають свій будиночок, який здають гостям. Все у них чудово, але в гості нас ніколи не кликала. А тепер їй знадобилися ми, вірніше гроші.

Мама так пишалася нею, так тішилася її дітьми, ставила її в приклад мені. Мені завжди було гірко, завжди треба було стрибати через голову аби отримати простеньке схвалення… А тепер мама буде жити зі мною, бо податися їй більше нікуди.

Лєна подзвонила чи ми продали квартиру і дуже переживала чи нас не надурили, тому їй треба переслати копії документів. Але я точно знаю, що вона хоче переконатися, що отримає половину суми. У неї проблеми з старшим сином, проблеми з бізнесом, у неї проблеми, тому ми їх маємо вирішити.

Доля нарешті подарувала мені маму всю і цілком, те, чого я так хотіла змалку, аби мама була лише моя. Тому не знаю чи варто ділити суму навпіл чи віддати їй все, щоб відкупитися раз і назвжди?

Фото ілюстративне.

You cannot copy content of this page