fbpx

Три дні борщ їсти? Не набридне? Про те, що він уже підгуляє, я взагалі мовчу. А рису навіщо стільки наварила? Ти снідатимеш ним цілий тиждень? Ми так не звикли харчуватися. Краще менше і свіжіше, — посміхнулася свекруха

— Моя свекруха сказала, що їжа має бути свіжою, а розігріта — це комбікорм. Ще й у приклад свою донечку поставила. Мовляв, вона щодня супчик свіжий варить, а готовий фарш ніколи не купує, — скаржиться Варя.

Варвара заміж вийшла три місяці тому. Микита умовив дружину спочатку пожити з мамою. Свекруха не здорова була, її треба було доглядати, а молодша дочка давно з’їхала до свого коханого.

— Все вона може, працює навіть. Просто подобається їй аби навколо неї бігали з бубном і танцювали під її дудочку. Я повірила обіцянкам чоловіка, та й мама його спочатку була шовковою, — зітхає Варя.

Перші два тижні пройшли гладко. Поки молодята у весільну подорож з’їздили, доки Варвара речі перевезла. Та й більшість часу невістка пропадала на роботі, свекруха до неї особливо не чіплялася. Однак у перші ж спільні вихідні вона активізувалася.

— У суботу я наварила борщу величезну каструлю, котлети посмажила. Частина наліпила і в морозилку кинула, щоби на тижні час не витрачати. Гарнір зварила із запасом, щоб уранці довше поспати, — пояснює Варвара.

Свекруха побачила, скільки невістка наготувала, і вирішила, що гості прийдуть. Вона ніяк не могла звикнути до думки, що Варя не на один день готує.

— Три дні борщ їсти? Не набридне? Про те, що він уже підгуляє, я взагалі мовчу. А рису навіщо стільки наварила? Ти снідатимеш ним цілий тиждень? Ми так не звикли харчуватися. Краще менше і свіжіше, — посміхнулася свекруха.

Звісно, Варя розплакалася. Чоловік заспокоював молоду дружину, пояснював, що у мами зі здоров’ям не все гаразд, тому їй треба їсти виключно свіжу їжу. Проте нова господиня не збиралася підлаштовуватися під свекруху. Мовляв, якщо вас не влаштовує, готуйте собі окремо.

Кілька разів свекруха демонстративно викидала їжу, що складалася у холодильнику. Коли Варі це набридло, вона наполягла на переїзді. Чоловік довго вагався але зняв однокімнатну недалеко від матері. Микиту все влаштовувало, тому Варвара продовжувала готувати одразу на кілька днів та ігнорувала слова свекрухи. Тільки мама дзвонила щодня і питала, чи здоровий син, чи не почав сам собі уже щось нормальне готувати, якщо ніхто того для нього не робить.

А нещодавно уся родина на святкування першого дня народження племінника чоловіка забралась. От тут свекруха глядачів і побачила. тут таки, за столом при всіх почала розповідати про своє непорозуміння з невісткою. Жалілась, розповідаючи, що та холоильник раз і на ввесь тиждень заповнює.

Добре, що серед гостей була одна знайома, яка не захотіла усе те слухати. Попросила сміття своєї родинини з дому не виносити і їм до ніг не кидати, а якщо вже геть не терпиться поскаржитись, то вони підуть, адже у всіх свої негаразди, а сюди прийшли відпочивати як-не як.

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news – заборонено.

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page