fbpx

три найпоширеніші міфи про здоровий спосіб життя, в які не варто вірити

Дві третини українців задоволені своєю фізичною формою, третина – ні. Причому найбільше в останній категорії саме жінок. Про це свідчать соціологічні дослідження. Щоб удосконалити себе, все більше людей намагаються вести здоровий спосіб життя. Вони захоплюються жорсткими дієтами, вегетаріанством і виснажливими тренуваннями. За матеріалами Сегодня.ua

Читайте також: Колишня свекруха стала доброю подругою, але тільки після того як нова невістка викинула з дому

Про здоровий спосіб життя зараз розповідають мало не на кожному кроці. Знайти інформацію про це дуже просто. Але яким правилам ЗСЖ можна довіряти, а які лише міфи?

Міф 1. Універсальна дієта допоможе всім

Кожній людині потрібно враховувати і стать, і вік, і перенесені хвороби, і спосіб життя.

Міф 2: Веганство корисне для кожної людини

Веганство зараз дуже популярне, але чи можна його ототожнювати зі здоровим способом життя, або це ще один міф? Адже лікарі-дієтологи радять молодим жінкам включати в раціон продукти тваринного походження для підтримки гормoнального фону і щоб заповнити недолік заліза в оргaнізмі. А ось від молока, якщо ви вже не дитина, відмовитися варто. Воно посилює вироблення інсyліну в крові, а це ризик серцeво-сyдинних захворювань, ожиріння та цyкрового діабeту.

Міф 3. Перемогти зайву вагу зможуть лише виснажливі тренування

Лікарі кажуть: тренажери – це лише засіб підтримки форми, та й то в межах здорового глузду. Людині з великою вагою протипоказані заняття в тренажерному залі., Тому що вони підвищують рівень гормoну кортuзолу, який буде гальмувати динаміку за вагою. Відмовлятися від фізкультури таким людям не варто, але крос-фіт або важка атлетика – не те, що вони повинні робити ставку. Зосередитися треба на ходьбі, плаванні, йозі або пілатесі.

You cannot copy content of this page