fbpx

Три по 200: як дівчина склала тести ЗНО на 200 балів та отримала роботу в ООН

Десять років тому перше в історії України зовнішнє незалежне оцінювання було сміливою новацією і шансом для випускників шкіл потрапити одразу до омріяного університету. Ним скористалася Анна Меленчук, котра отримала максимально можливі оцінки по всіх тестах, йдеться в сюжеті ТСН.

“Без ЗНО я навряд чи поступила в інститут міжнародних відносин. Хоча я завжди мріяла бути дипломатом, представляти Україну”, – зізналася дівчина.

Вона здобула дипломи ще чотирьох європейських університетів, причому завжди з відзнакою. У свої 25 Анна встигла постажуватися у канадському уряді й попрацювати в британському Червоному хресті, віднедавна пробилася на роботу в ООН.

Нині Анна нахвалює свій прогресивний офіс, бо там майже не використовують папір та економлять електрику.

“Ми використовуємо такі світлові тунелі”, – розповіла дівчина.

Читайте також: До участі у ЗНО з математики не допустили 80 людей

Головна людина українського офісу ООН Ніл Вокер називає Анну “однією з найрозумніших людей, кого ми маємо”, – заявив політик. Анна наймолодша у представництві, але місії їй доручають недитячі.

Як уже повідомлялося, перше ЗНО у 2008 році сприйняли позитивно лише 25% українців, тоді як 40% були проти. Сьогодні більше половини громадян підтримують тести, натомість кількість незадоволених зменшилася майже  вдвічі. Доля випускників, які свого часу склали ЗНО на найвищі 200 балів, склалася по-різному.

You cannot copy content of this page