fbpx

Три роки тому я повернулась із Італії. Там я була заміжня, чоловіка мого не стало і я повернулась. звісно, приїхала я далеко не з порожніми руками і якийсь раз я про те, скільки маю на рахунку сестрі своїй проговорилась випадково

Три роки тому я повернулась із Італії. там я була заміжня, чоловіка мого не стало і я повернулась. Звісно, приїхала я далеко не з порожніми руками і якийсь раз я про те, скільки маю на рахунку сестрі своїй проговорилась випадково.

Майже п’ятнадцять років я була дружиною Маріо. Хоч і відмовляли мене дівчата наші заміж іти за значно старшого італійця. Але я ні дня про своє рішення не пошкодувала.

Ото і життя я побачила, доки дружиною його була. Дуже уважний, добрий. Так, менталітети у нас геть різні були, але ми навчились з цим миритись і жити. Інколи і посуд по квартирі літав, але все це лиш скріплювало наші стосунки.

Читайте також: За кордон я поїхала у вісімнадцять років. Дуже вчитись хотіла, але мама переконала, що то безперспективно, а за кордоном я і на квартиру собі зароблю і на життя безбідне. Двадцятий рік я тут і вирішила, що час додому повертатись. Не моє. не можу, іншої долі бажаю. Але коли повідомила про своє рішення матері, та мало на той світ не потрапила. Просить дуже мене залишитись, адже їй потрібна моя допомога зараз, як ніколи раніше

Три роки тому мого Маріо не стало. Він був єдиним сином у своїй родині і дітей не мав, тож я успадкувала усе його майно. Хтось скаже, що мені пощастило, але краще б він був живим, бо я й досі не можу оговтатись від його втрати.

Вирішила тоді, що не хочу залишатись в Італії. Уладнавши усі питання я повернулась в Україну жити. тут у мене рідні люди – сестра, племінники, а там я сама, мов палець. Звісно, я часто їжджу в Італію по справам, інколи місяцями там живу, але нічого кращого ніж рідний Київ і мій Поділ я ніде в світі не знайшла.

Якось я своїй сестрі у пориві відвертості розповіла про те скільки насправді у мене є коштів. Діток я не маю і мамою вже точно не стану, тому сестра є дина рідна мені людина. Не минуло і тижня, як до мене на гостину прийшла сестричка зі своїм чоловіком. Виявилось. що у них до мене розмова дуже серйозна.

Моєму старшому племіннику скоро двадцять вісім виповниться. Він жонатий, молода сім’я проживає коло сестри моєї нині. Винаймали деякий час квартиру, але нині не в змозі оплачувати. так от, просить сестра аби я позичила досить таки велику суму на те, щоб вони придбали квартиру йому. Мовляв поруч неї продається хороша квартира і вони тоді усі поруч житимуть:

— Вони у тебе все одно лежать без діла. та й щомісяця тобі прибуває і прибуває на рахунок. за три життя не витратиш скільки. Нам усім разом тісно, та й молоді повинні окремо жити. Ти нас виручи, а ми тобі згодом усе повернемо. Частинами, звісно, ми ж не такі заможні, як ти.

Мене щиро вразили слова сестри. Не саме те, що вони прийшли з такою ідеєю, а от її формулювання. Якась така чи то зневага, чи заздрість. Я й сама думала, що варто племінникам житло придбати, але не трикімнатну, а значно скромніші квартири їм придивлялась. А тут таке.

Не знаю. що робити. Гроші у мене є і від мене не убуде, але тут в іншому справа. Я не хочу псувати відносини із сестрою. Бачу, що почуте уже вплинуло на наші стосунки. Тепер, ніби як вона на мене ображена, бо я маю стільки і з нею не ділюсь. Чи як вам це пояснити.

Шкода, мами нашої немає. Вона б дала слушну пораду.

Зараз мені сорок і я розумію, що власних дітей не матиму вже – не той вік.

То що робити? Допомогти племіннику, чи все ж не варто? А чи не зіпсую я тоді стосунки із ріднею свлоєю відмовою?

Підкажіть, як би ви на моєму місці вчинили.

18,05,2023

Головна картинка ілюстративна.

You cannot copy content of this page