fbpx

“Це економічний напад на нас” – у Шольца прозріли?

Заступник канцлера Німеччини Олафа Шольца, міністр економіки та захисту клімату Роберт Габек заявив про “економічний напад” pосії. Таким чином політик прокоментував неаргументований крок рф щодо скорочення постачання газу.

Як повідомляє DW, міністр вважає такий крок рф – продуманою стратегією. “Зменшення поставок газу газопроводом “Північний потік” – це напад на нас, економічний напад на нас”, – заявив Габек. Завдання агресора, на його думку, викликати зростання цін на газ шляхом зменшення його обсягу і цим “викликати в Європі та Німеччині дебати щодо важкої ситуації та тривоги”.

Також Габек наголосив на важливості наповнення німецьких газосховищ, якщо до зими Німеччина підійде лише з наполовину заповненими підземними сховищами газу, і “газовий вентиль буде перекритий”, то Німеччину очікує важка економічна криза, яка, на думку Габека, може бути гіршою, ніж під час пандемії.

Нагадаємо, російський газ перекачується через Україну зі зменшеною потужністю ( з 14 до 9 млн. куб.), “Північний потік” з 14 червня прокачує 100 мільйонів кубометрів газу на добу замість звичайного обсягу 167 мільйонів кубометрів. І «Турецький потік» теж призупинив прокачування газу через «ремонт».

Фото: Фокус.

06/22/2022

You cannot copy content of this page