fbpx

“Це говорить не тільки він”: Жозеп Боррель вважає що заклик Макрона “не принижувати росію” втілює реальність

Жозеп Боррель Віцепрезидент Єврокомісії, розповів, якою наразі є мета Євросоюзу.

Так за словами високого представника ЄС із питань закордонних справ та політики безпеки, мета ЄС – допомогти Україні повернути території, окуповані Росією після 24 лютого 2022 року.

Про це йшлось у його інтерв’ю Le Journal du Dimanche, текст якого опублікувала дипломатична служба ЄС.

Серед іншого Борреля попросили прокоментувати позицію президента Франції Еммануеля Макрона.

Нагадаємо, що Макрон повторює про те, що “ми не маємо принижувати Росію”.

За словами Жозефа Борреля, це говорить не лише Макрон.

Свою позицію він прокоментував так:

“Цей вираз втілює реальність: Росія продовжить своє існування після мирних переговорів, і необхідно буде чітко визначити, як ми маємо намір із нею співіснувати. Це співіснування буде дуже важким після того, що Росія зробила в Україні. Це вторгнення, ця агрeсія, це знищення України, ми все це щовечора бачили по телевізору, і я сам бачив на місці. Але нам однаково доведеться намагатися співіснувати з росіянами на цьому континенті”.

Боррель також додав, що не є “не розпалювачем вiйни” і, незважаючи на те, що ЄС постачає озбрoєння країні, яка воює, необхідно також діяти на дипломатичному рівні.

“Це не несумісно. Для танго потрібні двоє, і оскільки росіяни не відповідають на заклики до переговорів, дипломатія залишається в залі очікування. Але перед росіянами рано чи пізно постає питання, чи хочуть вони зупинитися, який результат отримати і на яких умовах”.

Також,, Жозеф Боррель нагадав, що “усі вiйни закінчуються припиненням вогню і переговорами”, але європейські країни допомагають Україні збрoєю, щоб протистояти російській агрeсії. Він пояснив, що Україні необхідно підійти до етапу переговорів із позиції сили, “щоб Росія більше не могла окупувати територію, яку вона завоювала та окупувала з 24 лютого”.

13,06,2022

Головне фото ілюстративне з вільних джерел.

You cannot copy content of this page