fbpx

“Це очевидно виклик”: Президент Грузії висловила стурбованість кількістю росіян у країні, та висловилась про те, що на її думку потрібно зробити вже найближчим часом

Саломе Зурабішвілі, президент Грузії, нещодавно висловила стурбованість у зв’язку з напливом росіян у країну, особливо, після оголошення так званої “часткової” мобілізації.

У своїй заяві Саломе Зурабішвілі не відкидає можливості перегляду безвізового режиму з РФ. особливо актуальним це питання стало на тлі напливу росіян до республіки.

Проте, за словами очільниці Грузії, остаточне рішення все ж має ухвалити уряд країни.

Відповідну інформацію повідомляє Кореспондент посилаючись на російське інформагентство ТАСС.

Цитуємо слова Саломе Зурабішвілі:

“Не можу сказати, що це небезпека, але це очевидно виклик. Не відкидається, що нам доведеться переглянути безвізовий режим, який у сьогоднішніх умовах є достатньо ліберальним”.

Додамо також, що раніше опозиційні партії Грузії та низка неурядових організацій вже неодноразово закликали владу запровадити візовий режим для громадян Росії. Там просять обмежити час перебування “сусідів” в країні до трьох місяців.

Після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну саме Грузія стала одним із найпопулярніших куди воліють виїжджати росіяни.

Як повідомило Грузинське МВС, лише у період з березня по червень до їхньої країни в’їхало близько 278 тисяч громадян Росії. У відомстві зазначають, що близько 50 тисяч залишилися в країні.

А от оголошена очільником кремля 21 вересня “часткова” мобілізація стала причиною нової хвилі еміграції.

17,10,2022

Головна картинка ілюстративна з вільних джерел. Колаж.

You cannot copy content of this page