fbpx

«Це плювoк путіна Ердогану і Гутеррешу» – МЗС відреагувало на обстріл Одеського порту

МЗС України відреагувало на обстріл Одеського порту російськими військовими. В відомстві заявили, що це плювок президента росії владіміра путіна в обличчя президенту Туреччини Реджепу Ердогану і генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррешу.

Про це речник МЗС України Олег Ніколенко повідомив у соціальній мережі Фейсбук.

“Менше 24 годин знадобилося Російській Федерації, щоб ракетним ударом по території порту міста Одеса поставити під сумнів домовленості та обіцянки, дані нею ООН та Туреччині у підписаному вчора в Стамбулі документі. Російська ракета – це плювoк Володимира Путіна в обличчя Генеральному секретареві ООН Антоніу Гутеррешу та Президентові Туреччини Реджепу Ердогану, які доклали величезних зусиль для досягнення угоди, і яким Україна вдячна”, – наголосив дипломат.

Ніколенко наголосив на необхідності неухильного виконання домовленостей щодо відновлення безпечного експорту українських сільськогосподарських товарів через Чорне море з портів Одеси, Чорноморська та Південного.

“Закликаємо ООН та Туреччину забезпечити дотримання Росією своїх зобов‘язань в рамках безпечного функціонування зернового коридору. У разі невиконання досягнутих домовленостей, Росія нестиме повну відповідальність за поглиблення глобальної продовольчої кризи”, – резюмував речник.

Фото: УНІАН.

07/23/2022

You cannot copy content of this page