fbpx

Це по-справжньому аристократично-екзотична страва, яка дуже яскраво виглядає на святковому столі. Яловича печінка під вишневим соусом

Печінкою з яблуками вже давно нікого не здивуєш. Зовсім інша справа – печінка з вишнею! Кисло-солодкий пряний соус вийшов дуже цікавим і смачним. Печінка ж взагалі неймовірна — соковита, м’якенька й ароматна. Зізнаюся, що це мій улюблений спосіб приготування цього субпродукту. У вишневому соусі печінку можна й запекти, вийде теж чудово, можливо, навіть і краще. До речі, ви можете використовувати основний інгредієнт не лише з яловичини, але й зі свинини чи курятини.

Нам знадобляться наступні продукти:

1 кг яловичої печінки (телячої, свинячої, курячої, індичачої – беріть ту, яка у вас є),

борошно (для панірування),

олія рослинна (для смаження).

За матеріалами – “Є”.

На маринад:

1-2 ст. л. оливкової олії,

100 мл вишневого соку,

сухий базилік (можна використовувати іншу улюблену пряну травичку),

сіль, лимонний перець.

На соус:

0,5 кг замороженої вишні,

цибулина,

1-2 ст. л. вершкового масла,

1 ч. л. крохмалю,

0,5 ч. л. кориці,

2 ст. л. меду,

маленький лавровий листок.

Приготування:

Маринування: печінку почистити від плівок і нарізати шматочками завтовшки 1 см. Відбити.

Покласти в миску, додати сіль, оливкову олію, лимонний мелений перець, вишневий сік, базилік. Перемішати й залишити маринуватися на 30 хвилин (можна використовувати той маринад, який вам більше до душі, але вишневий сік додати дуже рекомендую!).

Соус: вишню розморозити й видалити кісточки (сік, який при цьому утвориться, згодиться для маринаду).

Цибулю нарізати дрібно й злегка протушкувати на вершковому маслі (не допускайте підсмажування, пасеруйте лише до прозорості!).

Вишню подрібнити в блендері.

Вилити вишневе пюре в сковорідку з цибулею, додати корицю (вона в готовому соусі практично не відчувається, але смак вишні буде виразнішим), мед, лавровий листок. Довести соус до кипіння й тушкувати, не забуваючи помішувати, 10-15 хвилин.

Крохмаль розвести в невеликій кількості води й вилити в соус. Кип’ятити ще хвилинку, безперервно помішуючи. Вийняти лавровий листок і протерти соус через сито (я не завжди це роблю, оскільки ми більше любимо, коли в соусі присутні шматочки вишень).

Печінку запанірувати в борошні й обсмажити на олії.

Викладати шматочки на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир. Подавати, поливши вишневим соусом та прикрасивши листочками базиліку.

Фото  – “Є”.

Фото – ілюстративне.

Передрук матеріалу без гіперпосилання на Intermarium.news заборонений!

Заголовок, головне фото, текстові зміни. – редакція Інтермаріу

You cannot copy content of this page