fbpx

Це потрібно бачити: найнeбeзпeчніші автодороги світу

Дорога. Завдяки їй, ми швидко можемо дістатися до потрібного місця, особливо не замислюючись про перешкоди.

Але потрібно 100 раз подумати, перш ніж їздити по таких місцях.

І так топ 10 найбільш нeбeзпeчних автомобільних доріг.

10. Атлантична дорога (Норвегія)

Атлантична дорога в Норвегії з’єднує невеликі прибережні поселення. Траса, в основному призначена спеціально для туристів, адже пейзажі тут чудові. Але не варто задивлятися на красу, нерідко трапляються випадки коли хвилі огортають дорогу і
зносять автомобіль.

9. Далтон Хайвей Аляска (США)

Перш за все, траса Далтон Хайвей є найбільш ізольованою в світі, абсолютно ніякої цивілізації. Протяжність шосе становить 666 кілометрів, і на цьому проміжку зустрічається всього 3 маленьких селища.

Шосе побудували в 1974 році. Воно проходить уздовж нафтопроводу Транс-Аляска. Ця дорога має статус найзасніженішої в світі. Водій в лічені секунди може втратити контроль над автомобілем і перевернутися.

8. Міст Ешіма Охаси (Японія)

Міст Ешіма Охаси з’єднує два японських міста. Його протяжність становить майже 2 кілометри. Якщо подивитися на нього здалеку, то здається, що ідея заїхати туди – просто божeвілля.

Однак така висота потрібна для того, щоб під мостом могли проходити кораблі.

7. Гімалайська дорога (Непал)

Гімалайська дорога знаходиться високо в горах і вкрай нeбeзпeчна. Ця дорога раніше була єдиним шляхом дістатися з однієї держави в іншу, тому вона користувалася великим попитом.

Зараз, звичайно ж є інший шлях, абсолютно безпечний. Але ті, хто люблять пригоди, їздять на мотоциклах, велосипедах і джипах саме через ці стежки, які не тільки вузькі, але і нeбeзпeчні постійними зсувами під час дощу …

Щоб відчути, як захоплює дух на таких дорогах подивіться відео з Гімалайської дороги.


6. Дорога Тролів (Норвегія)

Долина Тролів в Норвегії. Тролльстіген відомий також як Дорога Тролів – це вузька траса, що складається з 11-ти серпантинів, з 180-ти градусними поворотами. Зимою і навесні вона закрита через сильні снігопади, проте влітку-це дуже популярний туристичний маршрут.

5. Дорога капітанів (Нова Зеландія)

Будувалася в горах для перевезення шахтарського обладнання в каньйон капітанів, де раніше видобували золото. В нинішній час дорога вдає із себе дуже популярне і в той же час нeбeзпeчнe місце.

Вона залишилася такою ж м’якою і хисткою з 1900 років, якщо проходять дощі, то на шляху з’являється дуже багато бруду при цьому дорога поступово починає розсипатися і часто відбувається обвал, коли по ній проїжджають машини.

4. Перевал Стельвіо (Італія)

Перевал Стельвіо в Італії. Розташований 2757 метрів над рівнем моря, це найвищий перевал в італійських Східних Альпах з дорожнім покриттям, на якому здійснюється автомобільний рух. Північно-східна частина дороги вважається найнeбeзпeчнішою ділянкою через велику кількість крутих поворотів, а саме 48-м .Незвичайний зигзагоподібний маршрут схожий на каракулі дитини.

3. Шоссе Сичуань-Тибет (Китай)

Як і будь-яка високогірна дорога шосе Сичуань-Тибет багате на зсуви, каменепади і eкстрeмальні погодні умови які нерідко є причиною закриття дороги на довгий час.

Додамо сюди лавини і брак кисню і ми отримаємо повний комплект можливих дорожніх нeбeзпeк. Це звичайно дуже красиве місце, але вкрай нeбeзпeчнe.

2. Тоннель Джуолінг (Китай)

Guoliang це один з найвідоміших тунелів в світі, пробурених в величезній скелі в китайських горах Тайханшань. Траса довжиною в 1,2 кілометра, висотою 5 метрів і всього 4 метри в ширину. Дорогу протягом 5-ти років будували жителі сусідніх сіл. Тунель Джуолінг місцеві жителі називають дорогою, яка не терпить помилок, це місце носить таку назву не дарма, в самому тунелі є пробоїни, які виходять прямо на обрив, до того ж дорога має безліч різких поворотів зовсім без огороджень.

1. Північна дорога Юнгас (Болівія)

Yungas Road в Болівії в 1995 році була названа найнeбeзпeчнішою дорогою в світі. Тоді на ній зaгинyли майже 300 осіб. 3,5 метра в ширину і близько 65 кілометрів в довжину, дорога не має навіть будь-яких імпровізованих бар’єрних загороджень. Вузька дорога не найголовніша проблема, частенько через тумани дорогу видно на 2 метри вперед і через дощі нерідко трапляються зсуви. Туристи, яким вдається подолати цей шлях, порівнюють відчуття з підкоренням Евересту.

Якщо Вам не вистачає aдренaліну, то тоді сміливо вирушайте в одне з цих місць.

You cannot copy content of this page