fbpx

Цей рецепт курячих стегенець, запечених у духовці , — це сила, з якою треба рахуватися!

Проста та смачна запечена курка з гірчицею та медовою глазур’ю – ця страва обов’язково стане головним претендентом у вашому тижневому плані рецептів!

Друзі, я знову це зробила! Ще один ідеально приготовлений і простий рецепт курки для вашого щотижневого меню! До курки так легко підійти творчо, і це одне з найуніверсальніших видів м’яса! Готова посперечатися, що більшості з вас навіть не доведеться йти до супермаркету, тож це вже виграш!

Ця страва з курки поєднує в собі простоту та сміливі смаки, що робить її безпрограшною для обіду в середині тижня! Солодкий елемент меду в поєднанні з гостротою перцю та пікантністю гірчиці та медової глазурі – я вам чесно скажу, що цей соус просто вартий вашої слинки!

Чи потрібно використовувати виключно курячі стегенця?

Звичайно, ні! Ви можете використовувати інші шматки курки, включаючи гомілки, крильця чи грудинку. Однак майте на увазі, що для різних шматків курки потрібен різний час приготування!

Примітки до інгредієнтів

Курка – сьогодні я використовую 900 грамів курячих стегон – з кістками та шкірою.

Сіль і перець – для приправ і за смаком.

Оливкову олію – я люблю використовувати олію з приємним нейтральним смаком, коли готую що-небудь із куркою.

Гірчиця – сьогодні я використовую як звичайну, так і діжонську зернисту гірчицю. Ви можете використовувати будь-який бренд, який вам подобається!

Мед – солодкий елемент.

Часник – 6 свіжих зубчиків, подрібнити.

Пластівці червоного перцю – для додаткової гостринки.

Як приготувати курячі стегенця в духовці

Розігрійте духовку: до 220С градусів.

Приготуйте курку: у мисці або на обробній дошці щедро приправте обидві сторони курячих стегенець сіллю та перцем; помістіть у форму для запікання 9×13.

Приготуйте соус: в іншій мисці змішайте оливкову олію, обидві гірчиці, мед, часник і пластівці червоного перцю, все добре перемішати, до однорідності. Змастіть курячі стегенця соусом (будьте щедрими!) з обох боків.

Випікайте: випікайте 35 хвилин або доки внутрішня температура курки не досягне 75 градусів за Цельсієм, а шкірка не стане хрусткою.

Подавайте: вийміть з духовки та подавайте теплим!

Як дізнатися, що курка готова?

Найнадійніший спосіб переконатися, що курка повністю приготована, — це використовувати термометр для м’яса. Вставте термометр у найтовстішу або м’ясисту частину курки, і після завершення він повинен показувати від 70 до 80 градусів С. Я рекомендую використовувати термометр для м’яса в частині курки, прикріпленої до кістки, оскільки вона іноді може залишатися трохи більш рожевою, ніж куряча грудинка, через мінерали в кістках.

Скільки запікати курячі стегенця

Майте на увазі, що при запіканні курячих стегон з кісткою і шкірою час випікання буде довший, ніж для випікання без шкіри без кісток. Крім того, температура духовки також впливає на тривалість запікання курячих стегенець.

З чим подати курячі стегенця, запечені в духовці?

Курка, як би ви її не приготували, надзвичайно універсальна! Ви можете подавати її у багато способів; з овочами, на салаті, поверх рису чи локшини – варіанти справді нескінченні!

Смачного, любі, Друзі!

You cannot copy content of this page