fbpx

Ця скумбрія закінчиться на столі першою

Скумбрія жирна риба, і невмілим приготуванням досить легко зіпсувати її ніжне м’ясо, додавши йому згірклого присмаку. Вдалих рецептів не так багато, але недавно вдалося знайти новий. Пов’язаний він з безглуздою ситуацією:

Повернувся я додому, піднімаюся на свій поверх в ліфті, і на виході якось невдало спіткнувся, коли ліфт смикнувся, зачепився ногою за іншу в спробах загальмувати, але так вже вийшло, що почав падати. Поки падав, вирішив гальмувати прямо в сусідські двері, інших варіантів не було в напрямку польоту, або в двері, або на підлогу. І ось влетів я в двері, а вони не закриті. Відкриваються і я опиняюся всередині чужої квартири. Пoбивcя весь, сусідка злякалася, а потім посадила чай пити і зеленкою сaднa мазати, добра все-таки жінка виявилася.

Ось так і розговорилися, раніше-то вічно на бігу та в суєті, добре, якщо привітаємося. Ну а за столом і розмови про їжу, ось вона мені і розповіла рецепт, як перетворити скумбрію в божественну рибу, за яку можна маму продати.

Знадобиться для цього райського смаку наступне:

– рибка скумбрія, скільки потрібно, стільки і беріть;

– лляна олія. Продається зараз у всіх великих магазинах, обійдеться не так вже й дорого. Унікальний смак з гірчинкою, але якщо хто не любить, можна брати іншу кунжутну, оливкову, яка подобається;

– спеції підійдуть або у вигляді сумішей з додаванням часнику, або власна комбінація, в якій обов’язково повинні бути перець і сушений часник, решта як любите;

– сіль;

Для обсмажування:

– пшеничне борошно;

– будь-яку рослинну олію;

Обробляти тушку елементарно:

– вiдрiзати й викинути голову;

– видeрти всі тeльбухи;

– зрізaти з хребта філе з обох сторін, вийняти великі кіcтки;

Як смажити:

У склянці олії розмішується близько двох ложок приправи. Кожен шматочок риби посипається сіллю, потім ложкою маринад накладають на рибу, шари складаються в каструльку. Маринується риба близько години в прохолодному місці, підійде підвіконня.

Маринована рибка обвалюється в борошні і обсмажується буквально по п’ять хвилин з кожного боку. Олії на сковорідку лити не потрібно, достатньо тієї, якою пропиталася риба.

Читайте також: Не можу забути цей смак – вершкове масло, запечене в м’ясі

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook.

You cannot copy content of this page