fbpx

Тушкована капуста з сосисками

Існує ряд страв, які повністю розкривають свій потенціал тільки в холодну пору року, і тушкована капуста з томатом – одна з них. Цей продукт любить жар і жир, тому для його приготування краще використовувати сало, свинину і жирну ковбасу. Ми розповімо про дві речі, які зроблять капусту дуже ніжною і ароматною.

По-перше, має бути достатньо води. У нашому рецепті використовується стільки томатного соусу, щоб в результаті капуста вийшла соковитою. По-друге, ми додали декілька столових ложок борошна – це додасть соусу густоти, а саму страву зробить суперніжною.

Тушкована капуста з сосисками:

Інгредієнти:

– Мисливські сосиски 250 г

– Вода 250 мл

– Цибуля 1 шт.

– Соняшникова олія 2 ст. л.

– Цукор 1 ч. л.

– Морква 1 шт.

– Томатна паста 2 ст. л.

– Лавровий лист 1 шт.

– Капуста білокачанна 800 г

Приготування:

1. Підготуйте інгредієнти: нашинкуйте капусту, наріжте ковбаски (або ковбасу), цибулю поріжте півкільцями або четвертинками кілець, а моркву натріть або наріжте соломкою.

2. Обсмажте цибулю в олії на сковороді до м’якості. Додайте до неї моркву і смажте ще 3 хвилини. Потім додайте половину капусти, перемішайте і, коли перша частина трохи осяде, добавте другу половину і знову перемішайте. Обсмажуйте на сильному вогні, помішуючи, 5 хвилин, потім зменшіть до мінімального і тушкуйте під кришкою 10 хвилин.

3. За цей час приготуйте заправку: розведіть томатну пасту в воді, додайте борошно і доведіть соус до однорідності. Влийте до капусти, перемішайте і тушкуйте 5 хвилин на повільному вогні. Додайте лавровий лист, перемішайте і тримайте під кришкою на повільному вогні ще 10 хвилин.

4. Знову перемішайте капусту, вимкніть вогонь, але не поспішайте подавати страву: Дайте їй дійти в сковороді ще 10 хвилин.

Тушкована на сковороді капуста, як і борщ, повинна настоятися – згодом її смак стає тільки багатшими. Досвідчені кулінари тримають під рукою цілий набір відповідних спецій для популярного гарніру з капусти: різні види перцю, майоран, куркума, кмин, паприка, коріандр, часник і ягоди ялівцю. Якщо ви хочете подавати його в тандемі, рекомендуємо використовувати для цього страви зі свинини, наприклад, свинячу рульку в квасі або пиві.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page