fbpx

Тут в одній дискусії хтось запитав – скільки треба залишати чайових. Я хотіла відкараскатись коротким – «10%», але згадала дивну історію

…Так сталося, що вся наша сім’я була в роз’їзді – доньки у Франції і Голландії, чоловік – у відрядженні в Німеччині, я – у відпустці в Італії. Годувати і розважати котів доручили сусідці по дачі і залишили їй ключі від будинку.

У перший же день, нагулявшись по Флоренції, бреду по вулиці і думаю, де б повечеряти. У цей момент дзвонить сусідка з криком, що я залишила не ті ключі і їй не потрапити до котів. Це було ще до епохи месенджерів, тому розмова була дорогою, короткою і безглуздою.

Звичайно, настрій – вщент, апетит – під три чорти. З думкою – що краще, вибивати в домі вікна чи ламати двері – я зайшла в перший-ліпший ресторан. Сиджу зажурена, витріщаюсь в меню, нічого не хочу. Майже плАчу.

“Щось трапилося?” – запитав офіціант так делікатно, що я несподівано почала йому вивалювати все – і про котів, і про сусідку, і про ключі… Він вислухав, зітхнув і пішов.

Повернувся через кілька хвилин: «Ви знаєте, я запитав у кухаря. Він сказав, що коти можуть без їжі прожити майже тиждень». Підлив вина і пішов.

Разом з салатом він приніс інформацію від метрдотеля. У того був кіт, який одного разу без їжі 3 дні просидів на дереві.

До стейку по-флорентійський приспіла історія від відвідувачів «о-о-он за тим столиком», у яких два кота оголошували голодування і тиждень тільки воду сьорбали.

До моменту, коли я попросила рахунок, він розповів мені з десяток історій про тих котів, які вижили і передав слова підтримки від кухаря, метрдотеля, бармена, бухгалтера і декількох їдців. Десерт я їла вже майже посміхаючись.

Зазвичай я залишаю на чай 10%, якщо, звичайно, офіціант не кидається в мене вилками (так одного разу було в Парижі). Але в цей раз я залишила 25%, і жодного разу про це не пошкодувала. Прикро тільки, що з часом забула ім’я цього прекрасного чоловіка.

Чи варто говорити, що на ранок ключі знайшлися – я дала правильні, просто сусідчин чоловік забрав їх помилково замість своїх. Коти були врятовані.

Автор – Діана Kачалова.

Фото – ілюстративне.

Передрук матеріалу без гіперпосилання на Intermarium.news заборонений!

Заголовок, головне фото, текстові зміни. – редакція Інтермаріум.

You cannot copy content of this page