fbpx

– Ти хочеш стати білою та пухнастою? Не вийде. Не відбілишся. Краще буде, якщо ти підеш з мого шляху, а інакше Олексій дізнається, хто ти насправді. Дізнається, чим ти заробляла на життя в минулому

– Ти хочеш стати білою та пухнастою? Не вийде. Не відбілишся. Краще буде, якщо ти підеш з мого шляху, а інакше Олексій дізнається, хто ти насправді. Дізнається, чим ти заробляла на життя в минулому.

Так, як сказала сестра, я була цієї самою дівчиною зі зниженою соціальною відповідальністю. Ще два роки тому мене можна було побачити серед таких же, як і я – яскравих метеликів. Тоді я жила у великому місті. Але мені хотілося вирватися з тієї круговерті і стати нормальною людиною. І я зробила це. Я приїхала додому і за накопичені нелегкою “працею” кошти купила квартиру. Невелику, однокімнатну, але свою. Відкрила кондитерську, і справа потихеньку налагодилося. З’явилися постійні замовники, репутація.

У компаньйонки взяла сестру Надю. Потім з’явився Олексій. Ми взяли його на роботу шофером, на той час у нас з’явилася машина. Альоша розвозив готову продукцію, виконував доставку замовлень. Спочатку ми придивлялися один до одного. Він був зі мною чемний, вів себе, як і належить підлеглому. Я бачила в ньому тільки хорошого працівника, про особисті стосунки не думала. Але моя сестра і компаньйонка Надя відразу стала проявляти до молодого працівника підвищений інтерес. Вона на очах змінювалася, коли Альоша опинявся поруч – починала голосно сміятися, намагалася поїхати з ним на доставку продукції. Я думала, що у Олексія і Надії зароджується справжній роман. Але я помилялася.

Одного разу ми з Олексієм поїхали у справах до податкової інспекції, а потім він повіз мене додому. По дорозі ми розмовляли про все на світі. Я сказала, що справи у нашої кондитерської йдуть непогано, і якщо так піде далі, то можна буде підвищити співробітникам зарплату. Настрій у мене був відмінний – здано річний бухгалтерський звіт. Захотілося відзначити приємну подію. Сестри поруч не було, вона поїхала на сесію. Моя компаньйонка здобуває другу вищу. Так вийшло, що відзначити подію було ні з ким. І раптом, не знаю чому, я запропонувала Олексію провести вечір разом. Він не відмовився і навіть зрадів. По дорозі до мене ми купили ігристого. Того вечора ми стали з Альошею близькими, він провів у мене всю ніч.

Наші відносини ми намагалися не афішувати. На роботі вели себе як і раніше, а ввечері Олексій був поруч зі мною. Надя як і раніше намагалася фліртувати з ним, вона нічого не знала про те, що трапилося між нами в її відсутність. Але Олексій був байдужий до проявів її почуттів. Надя злилася і одного разу поскаржилася мені на байдужого водія.

– Послухай, Євгеніє, – сказала вона, – у нас водій дуже дивний. Я до нього і так, і сяк, а він не реагує – наче й не мужик. Давай його звільнимо. Іншого водія наймемо …

Я заступилася за Олексія:

– Навіщо ти так, Надя? Якщо хлопець байдужий до тебе, відразу звільняти його? Можливо, у нього є дівчина, тому він відноситься до тебе байдуже. А ти відразу списала його. Я думаю, він порядна молода людина. Просто ти подобаєшся йому. Я звільняти його не буду. Він старанний. Відмінний водій. Навіщо хлопця ображати?

Більше Надя не скаржилася. А ми з Олексієм вирішили одружитися. Вже збиралися піти подавати заяву. Про свої плани нікому не розповідали.

Моя сестра живе з батьками. До мене приходить рідко, а з тих пір, як ми стали зустрічатися з Олексієм, я Надю в гості взагалі не запрошую. Але вчора вона мене відвідала. Без запрошення. Ми тільки приїхали з Олексієм з роботи і сіли вечеряти. Дзвінок в двері був несподіваним. Я не подивилася у вічко, хто дзвонить, і відкрила. Надія увійшла, і їй все стало зрозуміло. Вона поспішила і пішла, а на ранок у нас відбулася розмова, про яку я розповіла на самому початку.

Увечері, як завжди, ми були разом з Олексієм, і я категорично заявила йому, що весілля не буде і нам пора розлучитися. Він був здивований і помітно засмучений:

– У чому причина? Чому не буде весілля? Ти все вирішила і за себе, і за мене? А на мої почуття тобі абсолютно все одно?

Я не витримала і розповіла всю правду. Все таємне про своє минуле життя і про те, що сестра Надя пообіцяла усе розповісти йому. Він помовчав і відповів:

– Знаєш, це добре, що ти сама про все розповіла. Я не стану слухати Надю. Твоє минуле життя мене не стосується, вона нічого в наших відносинах не змінює. Я знаю тебе іншою. Такою, якою полюбив і люблю. Ми все одно будемо разом.

Ці слова воскресили мене …

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news – заборонено.

You cannot copy content of this page