fbpx

Єврокомісія планує дозволити росії ввозити у Калінінград товари, що потрапили під санкції

Як повідомляє Радіо Свобода – Єврокомісія планує дозволити росії ввозити у Калінінград товари, що потрапили під санкції, але тільки в обсягах, сумірних з постачанням до її вторгнення в Україну, про відповідне рішення буде повідомлено вже найближчими днями.

Про це повідомляє Der Spiegel із посиланням на джерела в Єврокомісії.

Рішення, ухвалене Європейською комісією, багато в чому демонструє позицію уряду Німеччини, пише Російська служба Радіо Свобода.

Олаф Шольц,  канцлер Німеччини, неодноразово наголошував, що зробить усе, що від нього залежить, щоб НАТО не стало стороною війни між Росією та Україною.

Німецькі солдати дислокуються у Литві та можуть бути залучені до можливого конфлікту, пише видання.

Нагадаємо, 18 червня Литва закрила транзит для санкційних вантажів до Калінінградської області. Заборона торкнулася будматеріалів, металів, деревини та інших товарів. Російська влада назвала це блокадою і висловила Євросоюзу “рішучий протест”.

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс сказав, що якщо Росія має питання у зв’язку із застосуванням європейських санкцій, то вона може звертатися до Єврокомісії за додатковими роз’ясненнями.

МЗС Росії вимагає від Литви негайно скасувати заборону на транзит товарів і викликало до міністерства тимчасову повірену у справах Литви Віргінію Умбрасене. У відомстві заявили, що у разі невиконання цієї вимоги “Росія залишає за собою право на дії щодо захисту своїх національних інтересів”.

Фото: ілюстративне, з відкритих джерел.

07/02/2022

You cannot copy content of this page