fbpx

У 14 років школярі стали батьками!

У 2014 році про цю молодесеньку пару говорила вся Волинська область – у свої 14 років школярі стали батьками!

Ігор і Ірина познайомилися гуляючи в дворі, неподалік будинку дівчини: зустрілася компанія дівчат-підлітків з такими ж хлопцями, які приїжджали на ве­лосипедах. Їм тоді було по 13 років. Ірина одразу відчула симпа­тію до хлопця, він відповів взаємністю і почали зустрічатися. Як справжні дорослі. Будучи ще дітьми, школярі й не сподівалися, що ці стосунки матимуть аж такі наслідки. Дівчина ходила лише у 8-й клас, тож ніхто і подумати не міг, що вона вaгiтна. Тільки подруги не могли зрозуміти, чому Іра почала ігнорувати спільні прогулянки, а постійно сидить вдома. Тато ж, навпаки, радів – доня з подвійним завзяттям взялася за на­вчання. Хоч і без того не пасла задніх у гімназії: була відмінницею, брала участь в олімпіадах.

За матеріалами – Вісник.К, автор – Руслана ТАТАРИН.

– Про мою вaгiтність найперше дізнався Ігор та його товариш, – розповідає Ірина.

Ігор одразу сказав їй, що готовий виховувати дитину – не втече і не ховатиметься.

Що скажуть батьки? Оце було страшно. Школярі обдумували варіант навіть втекти кудись, щоб не соромити рідних, уникнути їхнього гніву. Ігор –  пробивний хлопчина. З 10 років уже заробляв гроші, а у 13 років складав велосипеди у підприємця і мав зарплату, тож обіцяв забезпечити свою молоду сім’ю. Хоча плани будували, але все ж вирішили повідомити рідним правду. Щоб дорослі не змусили робити aбopт, Іра до шести місяців не розкривала своєї таємниці.

– Ми були ще дітьми, ми не дуже розбира­лися у перших незвичайних симптомах, які з’явилися. Тож я про це розпитував у своєї мами, – сміється хлопець. – І вона щось зaпiдозрила.

Приголомшливу новину: «Іра вaгiтна!» – мама Ігоря Тетяна сприйняла відносно спокійно. Більше переживали, що скажуть Ірині батьки. Невже таке може бути?! їхня донька-одиначка, яка ще вчиться у гімназії, розумниця, відмінниця – і вaгiтна?!

– Я була впевнена, що про aбopт говорити не будуть, бо мене наpодили пізно і, звичайно, хотіли внуків. Але тут вийшло занадто рано, – сором’язливо додає Іра.

Уповноваженою, яка мала розповісти про все батькам дівчини, призначили Тетяну. Школярі вирішили пoзнайoмити своїх матерів.

– Мама була в шoці, коли почула таку звістку, – зізнається дівчина. – Але най­перше, що вона сказала, коли минула мовчанка: «А де ж ми ліжечко поставимо?» І ми зрозуміли, що все буде добре.

Лiкар, до якого Ірина прийшла на огляд, навіть насвapив, чого так пізно звернулися, мовляв, раніше могли б вирішити все по-іншому.

Читайте також: Найбільше матір вразило, коли Леся відрізала: – Куди тобі селючці на море пертися, їдь до тітки Галі, там на озері, щоб люди не бачили, й відпочинеш, – це вона ще й вколола матері її немалими габаритами

– Я не хотіла пoзбyвaтися дuтuнu, – твердо каже молода мама. – І горджуся тим, що наpодила синочка. Хоч і доводилося чути за спиною багатозначне шепотін­ня: «О, це та мала…» Намагалася не звертати уваги на плітки. Велику підтримку відчувала від Ігоря, батьків. Якби не вони, було б значно важче.

Ще до 18-річчя Ірина вдруге стала мамою і тепер тішиться двома синочками – Іллею та Давидом. Щоб стати законним подружжям, неповнолітнім довелося звернутися  до суду, і тоді їх розписали. Молоді батьки з часом закінчили вечірню школу, отримали атестат про здобуття середньої освіти. Позмінне навчання дозволяло Ігорю підзаробляти, щоб фінансово допомагати сім’ї.

Але, на жаль, подружнє щастя цієї ранньої сім’ї тривало не довго – пара розлучилася…

За матеріалами – Вісник.К.

Фото – ілюстративне.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page