fbpx

У 2018 році, щоб пройти на медичні спеціальності до вузів потрібно набрати понад 150 балів з профільних предметів

У вступній кампанії 2018 року пройти на медичні спеціальності до вузів можна тільки зі вступними балами понад 150 з профільних предметів. Про це повідомляє прес-служба МОЗ, передає “Еспресо”.

“Вступити на спеціальності “Стоматологія”, “Медицина” і “Педіатрія” зможуть лише ті абітурієнти, які набрали понад 150 балів за результатами зовнішнього незалежного оцінювання з конкурсних предметів — біології, хімії або математики”, – йдеться у повідомленні.

Мета такого нововведення — відібрати найкращих абітурієнтів і в кінцевому результаті підвищити якість медичного обслуговування. Адже досі, попри великий конкурс на медичні спеціальності, рівень знань зарахованих абітурієнтів часто був незадовільним. Наприклад, з-понад 8 тисяч абітурієнтів, які були зараховані на медичні спеціальності у 2017 році, 41% набрали менше 150 балів ЗНО з одного предмету, 19% — з двох предметів і 7% — з трьох. Ще гіршою є статистика за окремими спеціальностями. Так, більше половини майбутніх педіатрів мали менше 150 балів ЗНО з одного предмету, 20% — з двох предметів і 6% — з трьох.

Цього року за кошти державного бюджету готуватимуть 4507 медичних працівників (спеціальність “Медицина”). Місця не закріплені за конкретними закладами вищої освіти, вони розподілятимуться за процедурою “широкого конкурсу”. Це означає, що ЗВО, до яких подали заяви найбільше абітурієнтів, отримають найбільше місць за держзамовленням.

Читайте також: Тиcнyли на живіт, діставали щипцями: чи не вперше в Україні вдалося довести провину лікаря, помилка якого спричинила смepть новонаpoдженої дитини

“Завдяки новим правилам вступу на медичні спеціальності вирішальне значення мають знання абітурієнтів і їхня мотивація стати медиком”, – додали у повідомленні.

You cannot copy content of this page