fbpx

У Черкасах різко зросла кількість школярів переведених до peaнімації 

У Черкасах зі шкільної лінійки на території загальноосвітньої школи №8 до лікарні госпіталізували вже 51 дитину, понад десятеро потрапили до peанімації.

Про це повідомили у прес-службі ДСНС, передає ТСН.

“Станом на 12:30 8 травня до Черкаської обласної дитячої лікарні госпіталізовано 51 дитину, з них 11 перебувають у peанімації. Симптоми захворювання: нудота, головокружіння, головний біль”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, загалом на лінійці перебували 424 учні 2-9 класів.

Читайте також: Названа попередня причина масової втрати свідомості учнів школи у Черкасах

“На території школи проведені заміри повітря на вміст небезпечних хімічних речовин. Перевищень вмісту хімічних речовин понад гранично допустиму концентрацію не виявлено (аміак – 0 мг/м3; хлор – 0 мг/м3, сірководень – 0 мг/м3, горючі гази – 0 мг/м3). Рівень кисню в повітрі – 20,9% (при нормі – від 19 до 23%)”, – додали у відомстві.

Директор ЗОШ №8 Тетяна Саєнко розповіла, що лінійка тривала 15 хвилин, буквально протягом 5 хвилин 24 дитини втратили свідомість. Також вона відзначила, що частина дітей заходили до школи, а частина ні.

Наразі експерти досліджують проби води з системи централізованого водопостачання школи та бутильованої питної води, результати досліджень очікуються протягом декількох годин.

Нагадаємо, у вівторок, 8 травня, під час лінійки в черкаській школі №8 багатьом дітям стало зле. Спочатку повідомлялося про декількох постpaждалих, пізніше цифра зросла до 42.

You cannot copy content of this page