fbpx

У доньки підлітковий вік, але таке враження, що чоловік десь теж там опинився

У моєї доньки зараз підлітковий вік – зміни настрою, вічні образи, прищі і зайва вага. До цього всього доєднується і бажання виділятися – вона й волосся фарбувала. А тепер вирішила ще й постригтися і коли прийшла з дуже короткою стрижкою, то чоловіка мало кондратій не вхопив.

Він і до того її не жалує і має якісь власні уявлення про те, як має виглядати дівчинка, і по декілька разів на день говорить їй про це. Наприклад, вона сідає їсти і він просто їй ложки рахує. А далі, коли бачить, що вона крає ще хліба, то починає їй говорити, що вона скоро в двері не буде влізати.

Я йому каже, що так робити не можна, і коли він хоче аби вона не поправлялася, то хай купить їй велосипед, який вона до речі дуже просила.

– До чого тут велосипед? Де ми його тримати будемо, а от менше їсти хліба – це цілком можливо. А далі в неї голова болить, бо вона мало рухається, і знову працюй на таблетки.

Дитина дуже ображається і не має до нього ніяких теплих почуттів, але чоловік замість того аби усвідомити свою помилку, навпаки, ображається на дитину, що вона його не любить!

– Працюй на вас зранку до вечора, а вона нічого не цінує, навіть бутерброд не хоче мені зготувати!, – каже.

Вона й справді не хоче, але він не просто говорить аби вона йому приготувала бутерброд, він не каже, «будь ласка», а просто забирає зі столу її їжу, які вона готує для себе.

– Я вчу її ділитися, – каже він, коли вона ображено йде геть з кухні.

Я йому кажу, що він дорослий чоловік з двома руками і цілком може собі зготувати їсти, а не забирати в дитини.

– Ти її погано виховуєш! Ти дочекаєшся, що вона тобі на старості нічим не допоможе, бо виросте егоїсткою!, – каже чоловік.

І ось апофеоз історії – вона прийшла коротко стрижена і він її спитав скільки коштує така зачіска. Вона й відповіла, що мама дала триста гривень і вона пішла постригтися.

Що то було! І гроші ми його витрачаємо (хоча я працюю!), і не слухаємо, і я погано її виховую, і що з неї виросте!

Ви розумієте, що це не 60-річний дід таке каже чи бабка на лавочці, а 35-річний чоловік! Він каже, що все закладається змалку і якою дівчинкою вона виросте каже вже сьогодні.

– Та вона ще сто разів ту зачіску поміняє, – кажу я йому, – Вона ще буде сидіти на мільйонах дієт і набиратиме, і скидуватиме – у неї все життя попереду. Але те. Чи вона тебе любитиме – ось це тепер стається!

– Я хочу аби вона краще жила, ніж я, – отака його стандартна відповідь і виправдання всіх цих доколупувань до дитини.

Отак і живемо. Я впевнена, що він нічого доброго не робить, а просто має в голові картинку, якою має бути дівчина і отаке хоче ліпити з нашої доньки. Що вона має крутитися навколо чоловіка і віддавати йому бутерброд, який приготувала собі – це мене просто вибішує! Бо я на собі бачу, що така поступливість щодо чоловіка нічого доброго не дає. Моя донька вже в 10 років могла собі приготувати яєчню, а чоловік у 35 років робить проблему, бо з ним не поділилися їжею! При цьому, в холодильнику є що їсти!

Я вже так втомилася – просто не передати. А недавно донька мені сказала: «Ма, коли ти з ним розлучишся?». А до нього не доходить…

Фото Ярослава Романюка.

You cannot copy content of this page