fbpx

У Грузії суд виправдав водія таксі, який відвіз туристів з рф на Гомборський перевал і залишив їх там через українську музику

Суд у Грузії таки виправдав водія таксі, який висадив туристів з рф на Гомборському перевалі. Що сталось між ним і туристами з рф читайте у матеріалі.

Так, водій повинен був доправити туристів із Тбіліського аеропорту до готелю у місті, проте дорогою пасажири зажадали від водія вимкнути українську музику, яку той слухав.

Про це розповів адвокат водія Іраклій Чомахашвілі, повідомляє “Грузия Online”.

Таксист повинен був доставити туристів із Тбіліського аеропорту до готелю у місті, але дорогою пасажири зажадали від водія вимкнути українську музику.

Той не погодився і на цьому ґрунті між ними стався кoнфлікт. Тоді таксист замість того, аби доправити їх в готель попрямував у протилежному від міста напрямку, піднявся на Гомборський перевал, де й висадив росіян та поїхав.

Звісно ж, туристи з росії заявили, що кoнфлікт виник не через музику.

Вони подали на водія до суду, заявивши, що він незаконно пoзбавив їх волі саме через те, що вони є з росії, тож таксисту “світив” термін від 7 до 10 років.

Проте колегія присяжних постановила, що дії водія таксі не підпадають під 3 частину статті 143 Кримінального кодексу Грузії (Незаконне позбавлення волі щодо двох чи більше осіб). Як заявив адвокат, засідання завершилось із рахунком 12:0.

Ось що написав про це адвокат таксиста Іраклій Чомахашвілі:

“Присяжні вважали, що відтворення української пісні для росіян та захист своїх національних інтересів не є злочином! Я хочу подякувати всім!”.

09,09,2022

Головна картинка ілюстративна з вільних джерел.

You cannot copy content of this page