fbpx

У Кабінеті міністрів розповіли, коли розпочнеться опалювальний сезон і чи будуть віялові відключення електроенергії

Кожного українця турбує те, яким же буде наше майбутнє. Зокрема з побоюванням очікують нового опалювального сезону. І якщо в деяких селах все ще можна зігріти будинок автономно, то чого ж очікувати містянам.

Саме про те, яким буде наступний опалювальний сезон розповів міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

За словами міністра, віялових відключень електроенергії під час опалювального сезону не планується.

Цитуємо слова Олексія Чернишова:

«Ми розуміємо, що опалювальний сезон – це баланс наявності природнього газу, вугілля, а також електроенергії. Окрім цього, ми маємо говорити про інші можливі альтернативні джерела енергії.

Над цим ми активно як працювали, так і працюємо, і певні громади вже перейшли на альтернативні джерела. Але ніяких віялових відключень не планується».

Про це повідомляє «УНІАН».

Також, міністр закликав українців максимально дбайливо ставитись до витрат електроенергії та тепла взимку. Практику регулювання температури за допомогою відкриття вікон він попросив забути.

Цитуємо:

«Ми маємо припинити регулювати температуру в оселях шляхом відкриття вікон, маємо підготуватись “по дорослому” до наступного опалювального сезону, у тому числі, проводячи певні заходи побутової підготовки з вікнами, дверями, дахами, під’їздами і іншим», – додав Чернишов.

Опалювальний сезон розпочнеться вчасно, тарифи не зростатимуть, вони будуть стабільними.

27,06,2022

Головне фото ілюстративне з вільних джерел.

You cannot copy content of this page